Σήμερα το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου

Παρέμβαση εισαγγελέα για απειλές κατά βουλευτών ενόψει της ψηφοφορίας για τις Πρέσπες

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2019 16:07

ΑΘΗΝΑ

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στον απόηχο της αλλαγής ονόματος της ΠΓΔΜ, σε Βόρεια Μακεδονία και των συνταγματικών αλλαγών που εγκρίθηκαν στη γειτονική χώρα και ενόψει της αντίστοιχης ψηφοφορίας την Τετάρτη στην ελληνική Βουλή, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για εκφοβισμό βουλευτών προκειμένου να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά από χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Π. Καμμένου και Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το πρωί της Κυριακής (13/01). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί. Νωρίτερα, την πρόθεσή του να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε χθες το μεσημέρι, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης. (Η σχετική δήλωσή του στη σελίδα 3).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Εν τω μεταξύ οι αναρτήσεις στις ιστοσελίδες documento και news247, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Αναλυτικότερα, η κ. Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων. Σύμφωνα με το documentο στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (Σπύρος Αβραμάκος) ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται, να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν τη συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν τη Μακεδονία».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις απειλές προς βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται: «η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ». Ο μηχανισμός της ΝΔ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε "υποχρέωση" τα τηλεφωνήματα αυτά. Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει: «Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας -από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί - δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμα τους. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν. Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΧΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

"Υποχρέωση και όχι εκφοβισμό" χαρακτήρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές προκειμένου να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. H τοποθέτηση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ αφορά στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη της ΝΔ στα βόρεια προάστια διακινούν, μέσω Facebook, απειλητικά μηνύματα μαζί με τα στοιχεία και τα τηλέφωνα βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας. Ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και τη Νικόλ Λειβαδάρη δήλωσε πως "το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός". "Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση" τόνισε, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έχει υπ' όψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα. "Επί της αρχής όμως", είπε, "το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό". Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στο σύνολό της, άφησε όμως ανοιχτό το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει και το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ

Απειλές ακόμη και για τη ζωή τους δέχονται βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για το News247, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει έρευνα για απειλητικά μηνύματα που φέρεται να έστειλε στέλεχος της ΝΔ, τον οποίο κατονομάζει ο ιστότοπος Documento. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας News247, μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές αναφέρουν: «Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις, θα μαρτυρήσεις». «Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που μιλά στην ιστοσελίδα. ΕΡΕΥΝΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ Έρευνα για απειλητικά μηνύματα που φέρονται να έχουν σταλεί από στέλεχος της ΝΔ σε κυβερνητικούς βουλευτές, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή, επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του. «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τις "ευρωπαϊκές αξίες" της Ν.Δ, στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταφράζουν τις αξίες αυτές σε απειλητικά μηνύματα εναντίον βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών!», καταγγέλλει. Όπως σχετικά εξηγεί, «στέλεχος της Ν.Δ. φέρεται να καλεί τους παραλήπτες ηλεκτρονικού μηνύματος να απειλήσουν συγκεκριμένους βουλευτές, των οποίων παραθέτει και τους προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνων, για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass