Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Διαδοχικές επιθέσεις σε ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 18:06

ΑΘΗΝΑ

Για ένα ακόμη βράδυ, επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια, καθώς κουκουλοφόροι έκαναν διαδοχικές επιθέσεις στα ΜΑΤ με πέτρες, μολότοφ και ρόπαλα, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ομάδα κουκουλοφόρων, για περίπου 45 λεπτά, εξαπέλυε επιθέσεις στη διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατησίων, στο ρεύμα προς τα Πατήσια, εξαιτίας των επεισοδίων.

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα έκανε επίθεση στο κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πετώντας πέτρες και ξύλα, με συνέπεια να προκαλέσουν μικρές φθορές.

Η ένταση στα Εξάρχεια συνεχίστηκε και στις 2 τα ξημερώματα 22χρονος Ιρανός επιτέθηκε σε αστυνομικό, στην οδό Τσαμαδού και τον τραυμάτισε ελαφρά. Ο 22χρονος συνελήφθη.