Επιασαν αρχαιοκάπηλους με «θησαυρούς»

Εξαρθρώθηκε σπείρα με αγγεία, αμφορείς, προσωπεία

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 16:18

ΑΘΗΝΑ

Αγγεία με γραπτή διακόσμηση, αμφορείς με εξαιρετική διακόσμηση αλλά και ένα λίθινο προσωπείο ήταν μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων που είχαν στην κατοχή τους αρχαιοκάπηλοι στη Μεσσηνία.

Η σπείρα, που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία την εβδομάδα που μας πέρασε, δρούσε με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων. Σύμφωνα με την αρχαιολόγο είναι κτερίσματα που προέρχονται από μυκηναϊκή ταφή και θεωρούνται σημαντικής αξίας αρχαιότητες. Αναλυτικά, βρέθηκαν: Τρία (3) τρίωτα πυθοειδή αγγεία, με γραπτή διακόσμηση, Δύο (2) τρίωτοι πυθαμφορίσκοι, με δικτυωτή διακόσμηση. Ένας (1) πυθαμφορίσκος μικρογραφικού τύπου. Ένας (1) ψευδόστομος αμφορίσκος, με ερυθρή διακόσμηση. Ένας (1) δίωτος αμφορέας, καστανής βαφής. Ένα (1) προχοϊδιο. Ένας (1) τρίωτος πυθαμφορέας, σωζόμενος κατά το ήμισυ, μετά επτά (7) συνανήκοντα τμήματα αυτού. Τέσσερις (4) βάσεις ποδών αγγείων με διακόσμηση. Ένα (1) λίθινο προσωπείο, ανδρικής γενειοφόρου μορφής, ρωμαϊκής εποχής. Οσα κατασχέθηκαν από τους αρχαιοκάπηλους και βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας θα παραδοθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Επίσης κατασχέθηκαν ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων, δύο (2) κινητά τηλέφωνα καθώς και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των αρχαιοτήτων. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και παραπέμφθηκαν στην Ανακρίτρια Κυπαρισσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass