Ασυμβίβαστο για Π. Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι μέτοχος σε εταιρίες που έχουν δουλειές με το δημόσιο, δήλωσε ο Καμμένος *Τι λέει για Μαρινάκη-Παππά- Κουντουρά

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 16:07

ΑΘΗΝΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Καμμένος είπε οτι δεν θα μπορούσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να συμπλεύσουν με τον Πέτρο Κόκκαλη, ενώ χαρακτήρισε «ασυμβίβαστη» την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, είπε ο πρώην υπουργός Αμυνας, αλλά ο Πέτρος Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη. Είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και μετοχές στην Intracom Defence Systems ,που κάνει δουλειές με το υπουργείο Άμυνας». Αυτό, σημείωσε, μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο πατέρας του στήριζε διαχρονικά το παλιό ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια συνέντευξη ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στον Μανώλη Πετσίτη, αφήνοντας εκτός κριτικής όμως τον Νίκο Παππά: «Τον είχα δει τον Μανώλη Πετσίτη το 2012 στις κοινές εκδηλώσεις… Από το 2015 και μετά μάλλον του κόψανε τα πόδια… Δεν πιστεύω ότι ο κ. Παππάς συνέχιζε να δίνει το δικαίωμα από το 2015 και μετά, στον κ. Πετσίτη» σχολίασε. Για τις αποκαλΥψεις ΜαρινΑκη Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη και το αίτημα που του υπέβαλε ο Νίκος Παππάς να δανείσει τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα ώστε να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κανάλι, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ένα περιστατικό, που όπως είπε του μεταφέρθηκε από υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης. Ότι, δηλαδή ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την Κυβέρνηση την εκπαραθύρωσή του: «Διώξτε τον Καμμένο κι εγώ θα σας δώσω τον ΔΟΛ» φέρεται να διεμήνυσε στην κυβέρνηση ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον κ. Καμμένο. Και συνέχισε: «Μου είχε μεταφερθεί από την κυβέρνηση ότι το ζητούσε αυτό και προς τιμήν του ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι εγώ δεν διαπραγματεύομαι κανέναν ΔΟΛ για να σπάσω τη συνεργασία μου με τον Πάνο Καμμένο. Ας απαντήσουν εκείνοι αν θέλουν να το παραδεχθούν ή όχι».

Βολές εναντίον του Νίκου Κοτζιά

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ επανήλθε φυσικά και εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον οποίο βρίσκονται στα δικαστήρια. Είπε μάλιστα ότι θα επιμείνει στις καταγγελίες του και αν δεν αρθεί η ασυλία και των δυο τους από τη Βουλή, θα ζητήσει να παραιτηθούν και οι δυο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια. «Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες στο υπουργείου Εξωτερικών για το διαγωνισμό για τις βίζες» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Πρόσθεσε δε οτι «ο κ. Κοτζιάς γι’ αυτό ξηλώθηκε… Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο». Άφησε δε υπαινιγμούς και για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του τέως υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση. Όσον αφορά το κανίς Thanassis του προεκλογικού διαφημιστικού σποτ των ΑΝΕΛ που ακούει στα κελεύσματα της κ. Μέρκελ, σχολίασε ότι «μπορεί να τον αναγνωρίσει κανείς σε πολλούς, σε αυτούς που υπακούουν στο χέρι της Καγκελαρίου. Ο Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην κ. Μέρκελ και τη γερμανική πλευρά, ο δε Μητσοτάκης μας έχει φέρει εδώ τον  (υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της ΕΕ) Βέμπερ.  «Οι ΑΝΕΛ πάντα διαχωρίζαμε τη θέση μας όταν η κυβέρνηση πήγαινε προς τη γερμανική πλευρά, είπε, ενώ σχολίασε και την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν είναι της Αριστεράς, διεκδικεί το χρίσμα των ευρωσοσιαλιστών και διεκδικεί την πράσινη Αριστερά, δηλαδή να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ» τόνισε. Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε μεγάλη πικρία για τους Τέρενς Κουίκ και Ελενα Κουντουρά που τον εγκατέλειψαν, λέγοντας ότι «τον έσκασαν...», ενώ προέβλεψε ότι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δεν θα είναι μεγάλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass