ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ PLANB

Μάξιμος: αναγκαία Εθνική Διαπραγματευτική Ομάδα

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2015 16:12 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιουλ 2015 17:38

 

 

«Τελικά όλη αυτή η περιπέτεια ανέδειξε την ανάγκη μιας Εθνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας. Το μέλλον της χώρας είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να το εμπιστευτούμε σε ιδεοληπτικούς ανθρώπους, σε νάρκισσους με εμμονές, όπως ο κ. Βαρουφάκης. ‘Όλοι θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε, προκειμένου να περισώσουμε ότι μπορεί να περισωθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο κ. Πάνο Πολυζωίδη) σχολιάζονταςτο plan b της «ομάδας Βαρουφάκη».

Ο κ. Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «επ’ ουδενί δεν αναλαμβάνουμε εμείς την ιδιοκτησία αυτού του προγράμματος. Πρόκειται για «Μνημόνιο της Αριστεράς». Αυτό που ψηφίζουμε είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη». Μάλιστα, στο ερώτημα αν η ΝΔ θα συνεχίζει να ψηφίζει τα μέτρα της κυβέρνησης απάντησε: «με συγχωρείτε αλλά η ΝΔ είναι δεδομένη; Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Διεκδικούμε εκ προοιμίου την ψήφο της ΝΔ για όποια μέτρα φέρνει η κυβέρνηση με την οποία διαφωνούμε κάθετα;».

Ιδιαίτερα για τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε πως εδώ και μέρες αναζητά «το ονοματεπώνυμο αυτού που διαπραγματεύτηκε τα μέτρα για τους αγρότες. Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Αποστόλου, δηλώνει παντελή άγνοια. Χτες στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, επανέλαβε την καταγγελία ότι ουδείς ενημέρωσε τους εταίρους και δανειστές ότι οι αγρότες από το 2014 φορολογούνται και ρωτώ είναι δυνατόν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να το αγνοεί;». Και επανέλαβε ότι «η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει δια του προέδρου της ότι δεν ψηφίζει αυτά τα μέτρα για τους αγρότες, τα συγκεκριμένα μέτρα. Διότι υπάρχει άγνοια των εταίρων και δανειστών και έχει βαρύτατη ευθύνη η κυβέρνηση, και όσοι διαπραγματεύτηκαν, που δεν εξήγησαν στους εταίρους τι ισχύει. Οι αγρότες από πέρυσι, με νόμο της δικής μας κυβέρνησης, φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ και όχι τεκμαρτά. Καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ, όπως όλοι οι πολίτες, και είναι οι μόνοι στην Ευρώπη, οι οποίοι φορολογούνται για τα χωράφια τους, για τα μέσα παραγωγής τους, πληρώνουν στρεμματικό φόρο. Τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, ενώ ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 13% πήγε στο 23%».

Και κατέληξε: «ας τα διορθώσουν, ας αντιληφθούν που οδήγησαν τη χώρα, ας βρουν τα ισοδύναμα. Την ώρα που διογκώνουν το κράτος, κάνουν επαναπροσλήψεις, ανασυγκροτούν οργανισμούς με μεγάλα κόστη, δεν μπορεί να ζητούν από την παραγωγική ομάδα των αγροτών να οδηγηθεί σε αφανισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass