Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο πρόβλημα τα σκουπίδια στον Πλαταμώνα

«ΜΠΑΛΑΚΙ» ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ – ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2019 22:14

Σε πραγματικό «αγκάθι» μετατρέπεται το θέμα των σκουπιδιών στην περιοχή του Πλαταμώνα που επισκέπτονται χιλιάδες Λαρισαίοι επισκέπτες.

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού εμφανίζεται με έντονο τρόπο ένα ζήτημα που δεν είναι καινούριο, καθώς απασχολεί αρκετά τους παραθεριστές αλλά και τους μόνιμους κατοίκους τα τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους, εντοπίζεται στην έλλειψη μηχανημάτων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

Χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Γαλάνης εξηγεί στην «Ε» πως «το ζήτημα είναι πολύπλευρο και γίνεται έντονο το καλοκαίρι με την άφιξη των χιλιάδων παραθεριστών. Αρχικά να τονίσουμε πως τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν προμηθευτεί κάδους με αποτέλεσμα να αφήνουν τα σκουπίδια έξω. Εν συνεχεία να πούμε πως οι μεγάλοι κάδοι, στους οποίους πετάνε τα σκουπίδια τα καταστήματα, είναι λίγοι και σε άθλια κατάσταση. Επίσης δεν υπάρχει χώρος όπου να αφήνουν οι κάτοικοι τα αδρανή υλικά και να τα παίρνουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Τώρα τα αφήνουν όπου να ‘ναι. Μέχρι λεκάνες από τουαλέτες βλέπει κανείς στους δρόμους». Ο κ. Γαλάνης τονίζει επίσης πως ο στόλος είναι μικρός και απαρχαιωμένος, ενώ τα μηχανήματα που φέρνει ο εργολάβος είναι επίσης λίγα και δεν φτάνουν για τις ανάγκες της περιοχής.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για το θέμα ο Δήμος Δίου – Ολύμπου εξέδωσε ανακοίνωση προ ημερών, με την οποία κάνει λόγο για «προεκλογικά παιχνίδια» τα οποία τώρα πληρώνουν οι κάτοικοι, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής: «Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και η Δημοτική Αρχή μερίμνησαν από τον Απρίλιο για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας, εισάγοντας θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσληψης έκτακτου προσωπικού (40 εργάτες και οδηγοί) για τις ανάγκες του θέρους.

Είναι δεδομένη η αδυναμία του Δήμου να αντεπεξέλθει στην αποκομιδή των απορριμμάτων με το μόνιμο προσωπικό και για τον λόγο αυτό κάθε έτος ενισχύεται η υπηρεσία Καθαριότητας με έκτακτο.

Ωστόσο, προφανώς για να εξυπηρετηθούν πολιτικά προεκλογικά «παιχνίδια», στη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την πρόσληψη του απαραίτητου, για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, προσωπικού.

Η παρούσα κατάσταση της υπηρεσίας Καθαριότητας δεν αποτελεί ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αλλά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η «Ε» επικοινώνησε με τον νέο δήμαρχο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος σχολιάζει στην εφημερίδα πως το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων θα είναι όχι απλά ψηλά αλλά πρώτο στη λίστα των ενεργειών του. Εξηγεί πως είναι μια προβληματικά δομημένη κατάσταση, η οποία χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας της περιοχής κ. Σταύρος Χαρέλας υπογραμμίζει πως το ζήτημα είναι σε φυσιολογική κλίμακα και ότι αντιμετωπίζεται καθημερινά από την υπηρεσία «Δεν υφίσταται καμία προβληματική κατάσταση στον Πλαταμώνα παρά ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία χαρακτηρίζονται φυσιολογικά» εξηγεί χαρακτηριστικά. Ο κ. Χαρέλας είπε μάλιστα πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα ενισχυθεί η υπηρεσία με άτομα που θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις, ενώ θα υπάρχει και ενίσχυση με οχήματα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως το τηλέφωνο, στο οποίο απαντούν εκπρόσωποι της υπηρεσίας ακόμα και το Σαββατοκύριακο για το θέμα των σκουπιδιών και προσπαθούν να δίνουν άμεσες λύσεις, είναι το: 23520-61.445.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου