Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ:

Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνο του τον κυπριακό λαό

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2019 15:48
Η Ελλάδα είναι ισχυρή και θα είναι ακόμη περισσότερο, όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις δείχνουν έμπρακτα ενότητα και αποφασιστικότητα στη υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ανέφερε ο πρωθυπουργός από το Θησείο Η Ελλάδα είναι ισχυρή και θα είναι ακόμη περισσότερο, όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις δείχνουν έμπρακτα ενότητα και αποφασιστικότητα στη υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ανέφερε ο πρωθυπουργός από το Θησείο

ΑΘΗΝΑ

Αναφορές για τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο και μηνύματα σε Κύπρο και Αγκυρα, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.

«Δεν θα τον αφήσουμε ποτέ μα ποτέ μόνο του τον κυπριακό λαό, απέναντι σε όσους απειλούν τα κυριαρχικά του δικαιώματα» είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως «ασφάλεια είναι η εθνική μας αυτοπεποίθηση, που δε χτίζεται με την πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό, αλλά με το διάλογο, τις σταθερές συμμαχίες, την απόλυτη πίστη στην ειρήνη, τη δημοκρατία και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς», και δήλωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αποτρέψει κάθε απειλή που στρέφεται ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα. Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή και σημείωσε: «Τώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη κλιμάκωση προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορούν γιατί συγκαλέσαμε το ΚΥΣΕΑ μέρα Κυριακή, λες και η ασφάλεια της χώρας πρέπει να κάνει τριήμερα και να πηγαίνει διακοπές». Κλιμακώνοντας την κριτική του στην αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Και ακόμα χειρότερα, αντί να αναγνωρίσουν τουλάχιστον τη δύναμη των συμμαχιών και των ερεισμάτων μας στην Ευρώπη και το κόσμο, αντί να στοιχηθούν στην εθνική γραμμή που χαράσσουμε με τη Κυπριακή κυβέρνηση, που φέρνει σημαντικές επιτυχίες και απόλυτη στήριξη της Ευρώπης και του διεθνούς παράγοντα στις εθνικές μας θέσεις, τυφλωμένοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες μας λένε ότι κάνουμε κόλπα για να φτιάξουμε προεκλογικό κλίμα» για να προσθέσει: «Τους απαντάμε δεν είναι κόλπο η εθνική μας στρατηγική, Ελλάδα και η Κύπρος να διαμορφώσουμε ένα αρραγές ευρωπαϊκό και διεθνές μέτωπο ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Και τους καλούμε, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα, να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συνταχθούν στην ενιαία εθνική γραμμή. Γιατί οι Ελληνες είναι ασφαλείς και θα είναι ακόμη περισσότερο. Γιατί η Ελλάδα είναι ισχυρή και θα είναι ακόμη περισσότερο, όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις δείχνουν έμπρακτα ενότητα και αποφασιστικότητα στη υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων». Αναφερόμενος στις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς είναι να αποφασίσει στις 7 του Ιούλη: Αν η χώρα θα ξεφύγει οριστικά προς τα εμπρός ή θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για ένα μέλλον με ασφάλεια». Επισήμανε δε πως η λέξη ασφάλεια είναι σημαντική και κρίσιμη για τον ελληνικό λαό και χαρακτήρισε "αισχρή, ανήθικη και άδικη" την προσπάθεια να την "καπηλευτούν οι ίδιοι άνθρωποι που βύθισαν το λαό μας στην ανασφάλεια και τώρα αυτοπαρουσιάζονται ως δήθεν εγγυητές της. "Ασφάλεια, δεν είναι μια λέξη σε μια διαφημιστική καμπάνια, είναι η προοπτική μας για το σήμερα και το αύριο, για την ίδια μας τη ζωή", τόνισε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, και σημείωσε: "Γνωρίζουμε ότι τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι άλλο. Όχι η αποτύπωση της πρώτης προτίμησης για τους εκπροσώπους μας στην ευρωβουλή. Ούτε εύλογη επιθυμία έκφραση της δυσαρέσκειας. Αλλά τώρα το ερώτημα αφορά την ίδια μας τη ζωή. Τώρα η επιλογή, η απόφαση μας αφορά τη ζωή μας, το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας". Ταυτόχρονα έθεσε τα διλήμματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και υπογράμμισε: "Τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν από αύριο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα ή αν θα γυρίσουμε πίσω, ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει. Τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης, της οριστικής εξόδου από την κρίση, με δικαιοσύνη για όλους, με δικαιώματα για όλους, με προστασία για όλους ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας και του αυταρχισμού. Τα χρόνια της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που κανείς δεν έχει ξεχάσει. Στα χρόνια της σκληρής λιτότητας, του κυνισμού και του αυταρχισμού". "Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει όσα ζήσαμε τη καταστροφική για τη χώρα και το λαό μας 5ετία από το 2010 ως το 2015, κανείς δε μπορεί να ξεγράψει τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα και το λαό μας στη ταπείνωση και την αναξιοπρέπεια και κανείς δε μπορεί να παραλείψει το σκληρό αγώνα που κάναμε, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, για να βγάλουμε τη χώρα σε ξέφωτο και να βγάλουμε από το λαιμό μας τη βαριά θηλιά των δανειστών", είπε ο πρωθυπουργός. "Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι έχουμε την πολυτέλεια, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, να διεξάγουμε εκλογές και να είναι ο ελληνικός λαός, και μόνο ο ελληνικός λαός αυτός, που θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο θα κυβερνηθεί η χώρα. Ο λαός και όχι οι δανειστές και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ". Επανέλαβε μάλιστα τις υποσχέσεις για «στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος, μείωσης της φορολογίας και ακόμη μεγαλύτερης, ακόμη πιο δραστικής μείωσης της ανεργίας».