Συμφωνία για debate όλων των αρχηγών πλην Χρυσής Αυγής

Στη διακομματική για την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2019 15:52

ΑΘΗΝΑ

Στην πραγματοποίηση δημόσιας συζήτησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ, συμφώνησε η διακομματική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές, που συνεδρίασε χθες υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει στο debate η Χρυσή Αυγή. Η επιτροπή έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου. Ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους. Είπε ακόμα ότι η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, εφόσον παραστεί ανάγκη, πέραν της προβλεπόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, Αλέξανδρος Οικονόμου. Θα συμμετέχουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Κίνημα Αλλαγής και Ένωση Κεντρώων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass