Στόχος μια σύγχρονη πληθυντική Αριστερά

Δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στο Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2019 18:20

ΑΘΗΝΑ

Τη μετατροπή του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας σε Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα χθες υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η Γραμματεία θα εργασθεί με τακτικές συνεδριάσεις, προκειμένου το φθινόπωρο, μαζί με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε μια ενιαία Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει στο Συνέδριο.

Κατά τη συνεδρίαση με το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είναι στρατηγική απόφαση και εκπεφρασμένη η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουμε μαζί σε μια θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και να παύσει η κομματική αναντιστοιχία με την ευρεία κοινωνική βάση.

Το 31,53% θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου για μαχητική προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση απέναντι στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ σε βάρος των συμφερόντων της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διαπιστώθηκαν η συναντίληψη και ο κοινός στόχος για να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό κόμμα ως μια σύγχρονη πληθυντική Αριστερά. Δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ καθώς δημιουργείται η δυναμική για συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών στην διαδικασία ανασυγκρότησης».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.

Στο συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας που συνεδρίασε συμμετείχαν οι: Φίλιππος Γκανούλης, Μενέλαος Γκίβαλος, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τάνια Καραγιάννη, Κώστας Καραγιώργης, Ζωή Καρκούλια, Λούκα Κατσέλη, Πέτρος Κόκκαλης, Χρίστος Κοκκινοβασίλης, Θάνος Μαντίκος, Νίκος Μπίστης, Θάνος Μωραΐτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Ραγκούσης, Λάμπρος Ρώσσης, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Τσιόκας, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Η απόφαση να γίνει αυτή η συνεδρίαση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ αποκαλύπτει και την πρόθεση του Τσίπρα να στηρίξει την συνεργασία που έγινε στις εκλογές, αλλά και να προχωρήσει στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα θα αρχίσει σημερα , Τρίτη, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΡΕΤΣΟ

Ως «συνέχεια της επίθεσης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υλοποίησε τη συνταγματική επιταγή της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον πρώην υφυπουργό, Λευτέρη Κρέτσο, και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «αυτό που συνεχίζει να ενοχλεί είναι ότι τελικά διενεργήθηκε διαγωνισμός, το δημόσιο κέρδισε 250 εκατομμύρια από τις άδειες, οι καναλάρχες πληρώνουν πλέον όσα οφείλουν, οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας».

Προσθέτει, τέλος, πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις και τι επιδιώκουν, και δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass