«Θωρακίζουμε το άσυλο ιδεών»

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2019 15:38

«Θωρακίζουμε το άσυλο ιδεών στα πανεπιστήμια! Μετά από πολλά χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση τολμά να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου και να προστατεύσει την ακαδημαϊκή έκφραση της ισχυρής πλειοψηφίας απέναντι σε μειοψηφίες, που ασκούσαν ψυχολογική βία παρέχοντας – συνειδητά ή ασυνείδητα – άσυλο στην ανομία.

Οι ακαδημαϊκοί χώροι παύουν να είναι άσυλα παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Το νέο διδακτικό έτος θα βρει την ακαδημαϊκή κοινότητα ελεύθερη και ασφαλή, ώστε να δημιουργήσει και να παράξει απρόσκοπτα».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γεν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του διυπουργικού νομοσχεδίου για την κατάργηση του ασύλου, την ενίσχυση των νέων διοικήσεων των ΟΤΑ, την ψηφιακή διακυβέρνηση, τον ΕΟΠΥΥ κ.ά.

Σε σχέση με τους ΟΤΑ και την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε:

«Οι αμετάκλητες συμπράξεις των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των Οικονομικών Επιτροπών, προάγουν την κυβερνησιμότητα και τη συνεργασία. Υλοποιούμε έμπρακτα τον πανευρωπαϊκό στόχο της τοπικής διακυβέρνησης, που θα είναι εγγύτερα στον πολίτη, με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να υλοποιούν το έργο τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Προχωρούμε στην ολοκληρωμένη μετάβαση των δημόσιων υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή, διασφαλίζοντας τη διατομεακή λειτουργικότητα των δημόσιων πολιτικών και την ψηφιακή διασύνδεση δημόσιων υπηρεσιών και φορέων, προκειμένου το ελληνικό κράτος να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».

Όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ο αν. γεν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπογράμμισε:

«Κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Την τελευταία τετραετία προστέθηκε πληθώρα εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ και καλώς έγινε. Από την άλλη πλευρά, δεν αυξήθηκε καθόλου ο προϋπολογισμός του. Με το παρόν σχέδιο νόμου ρυθμίζονται οι οφειλές κατόχων αδειών κυκλοφορίας φαρμάκων και παρόχων προς τον ΕΟΠΥΥ από rebate και clawback. Ωστόσο, πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε να μειωθεί το clawback σε επίπεδα τέτοια, που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των παραπάνω ελευθέρων επαγγελματιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass