Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος

*Σε ηλικία 95 ετών* Φίλος και βιογράφος του Ωνάση *Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, μετά από κάταγμα στο πόδι

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2019 15:00

AΘHNA

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο βετεράνος δημοσιογράφος, Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος και συγγραφέας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, μετά από κάταγμα στο πόδι.

Γεννήθηκε το 1925 και υπήρξε από τους πιο διάσημους κοσμικογράφους και ρεπόρτερ ενώ υπήρξε φίλος με πολύ διάσημες προσωπικότητες.

«Γνώρισα διασημότητες, που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους…. Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες»… είχε αναφέρει ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Όπως αναφέρεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος ξεκίνησε τις αρχές της δεκαετίας του ’50 κάνοντας σκίτσα και γράφοντας στην Αθλητική Ηχώ των Θ. Σέμπου – Γ. Γεωργαλά.

Ταξίδεψε με εθνικές ομάδες στίβου και ποδοσφαίρου στο εξωτερικό και γράφει εντυπώσεις από τις χώρες που έχει επισκεφτεί .

Τον Σεπτέμβριο του 1959, όταν ο Ωνάσης είχε «απαγάγει» την Μαρία Κάλλας (οικειοθελώς) με αποτέλεσμα να τον πολιορκούν στη Γλυφάδα δεκάδες ρεπόρτερ και παπαράτσι από όλο τον κόσμο, ο  Δημήτρης Λυμπερόπουλος κατόρθωσε και ανέβηκε στη θαλαμηγό του Χριστίνα και πήρε από τον Έλληνα κροίσο παγκόσμια αποκλειστική συνέντευξη, για την εφημερίδα Έθνος.

Το 1960 ταξίδεψε μέχρι τη Νάπολι (χωρίς την αρχική έγκριση της εφημερίδας του) και έκανε καθημερινή περιγραφή των επτά ολυμπιακών ιστιοδρομιών του διαδόχου Κωνσταντίνου με αποτέλεσμα το Έθνος να βγάλει παράρτημα.

Το 1962 έγινε  ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος, ανάμεσα στους ελάχιστους ξένους, καλεσμένος της Τουέντιθ Σέντσουρυ Φοξ, στα γυρίσματα της Κλεοπάτρας με την Λιζ Τέηλορ στην Σινετσιτά.

Το 1966, μέσω της Κορίνας Τσοπέη καλέστηκε από τον τσέρμαν της FOX Σπύρο Σκούρα να επισκεφθεί το Χόλιγουντ, αλλά στο Μπρόντγουεη γίνονται οι πρόβες του μιούζικαλ των Ντασέν – Χατζιδάκι Ίλυα Ντάρλινγκ κι έτσι κολλάει στη παρέα του Μάνου και της Μελίνας. Έμεινε στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε παρέα με γίγαντες ως τον Οκτώβρη του 1968. Τότε ο Ωνάσης του ανακοίνωσε μάλιστα ότι σε λίγες ημέρες όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία θα στείλουν απεσταλμένους στο Σκορπιό που θα πλημμυρίσει από παπαράτσι. Έτσι ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα για τον «γάμο του αιώνα».

Εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά, αλλά συνεννοήθηκε απόλυτα μόνο με δύο «εφημεριδάδες»: τον Στέφανο Κρανιώτη στο Έθνος των Νικολόπουλου – Κυριαζήδων και τον Αλέκο Φιλιππόπουλο στην Απογευματινή του Μπότση και αργότερα στο νέο Έθνος και στις Εικόνες του Μπόμπολα.

Έκανε και τηλεόραση, στον «Ελεύθερο ρεπόρτερ», πήρε συνεντεύξεις από διάσημους ή εντελώς άσημους και στο «Αθώος ή ένοχος» «δίκασε» τον Θανάση Βέγγο (γιατί τόλμησε να συναγωνιστεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σταρ ηθοποιούς και να τους πάρει το πρώτο βραβείο…) τον Φέρεντς Πούσκας και τον πατέρα της Μαρίας Κάλλας!

Σε χαλεπές ημέρες (όπου είχε να πληρωθεί αρκετά 15νθήμερα ή του έδιναν διατακτικές…) παρουσίαζε χορευτικούς διαγωνισμούς και σόου μόδας.

Μέσα σε 15 χρόνια έγραψε δέκα βιβλία (βιογραφίες Ωνάση, Νιάρχου και μυθιστορήματα).