Αμείωτη η κόντρα για τη Σαμοθράκη

Απάντηση Πέτσα σε σχόλιο Χαρίτση για έργα στο νησί

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2019 15:04

ΑΘΗΝΑ

Απάντηση στον Αλέξη Χαρίτση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Σαμοθράκης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Αν ο κ. Χαρίτσης είχε μπει στον κόπο να διαβάσει τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα καταλάβαινε ότι η σύσκεψη της Δευτέρας έχει σκοπό να δώσει οριστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε στη Σαμοθράκη η επί 4,5 χρόνια απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση για το θέμα.

«Θα είχε ενημερωθεί επίσης για τις άμεσες ενέργειες άρσης αποκλεισμού του νησιού. Οσο για το ποιος συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του, φέτος και πέρυσι, ας ρωτήσει τον αρχηγό του», προσέθεσε αιχμηρά ο κ. Πέτσας.

Ο ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Λίγο νωρίτερα, να απολογηθεί για το «πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της» στο ζήτημα της Σαμοθράκης είχε καλέσει την κυβέρνηση με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. «Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,» σημειώνει ο κ. Χαρίτσης, την ώρα που το Μαξίμου αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο νησί.

«Θα ανέμενε κανείς αρχικά μια συγγνώμη. Μια κυβερνητική απολογία για τα αργοπορημένα της αντανακλαστικά, μια συγγνώμη από τους επαγγελματίες του τουρισμού, μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν. Αντί για αυτό ή για το όποιο σχέδιο για το μέλλον της Σαμοθράκης η κυβερνητική σύσκεψη της Δευτέρας έχει ως κύριο θέμα το προσφιλές σπορ της ΝΔ: τις δήθεν ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Να τελειώνουμε με αυτό το αστείο.»

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της. Ο τουρισμός της χώρας και η ζωή των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή της ΝΔ από τις παραλίες» συνεχίζει ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις για τις μελέτες εφαρμογής του λιμανιού και το ΠΕΑΛ (Πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένα)-Master Plan που εξασφαλίστηκαν επί των ημερών μας προκειμένου να δοθεί άμεση και μόνιμη λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης,» καταλήγει ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για τη Σαμοθράκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και μέρες το νησί της Σαμοθράκης, εξαιτίας των δυσχερειών στην ακτοπλοϊκή της σύνδεση. Την ίδια ώρα, το Andros Jet συνεχίζει να πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς το νησί, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί δρομολόγια για το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τις απαραίτητες ενέργειες έχει εξασφαλιστεί πλήρως ο ανεφοδιασμός του νησιού, ενώ εξετάζονται και δράσεις για την ανάπτυξη του νησιού έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία.

«Το πρόβλημα της εκτόνωσης των εγκλωβισμένων έχει λυθεί, έχουν φύγει αυτοί οι άνθρωποι, συγχρόνως όμως δεν έχει αποκατασταθεί ένα πρόγραμμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων του επόμενου διαστήματος, όπως έχουμε αιτηθεί, για να γνωρίζει ο κόσμος τι θα κάνει.

Επειδή υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, έχουν σχηματιστεί ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι που είχαν σκοπό να παραμείνουν, αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει τις επόμενες μέρες», ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας.

Δυσμενείς συνθήκες

για τον τουρισμό

«Είναι έκτακτες αναχωρήσεις ανθρώπων που νιώθουν αβεβαιότητα για το τι θα γίνει», επισήμανε ο δήμαρχος Σαμοθράκης, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από τη διαμορφωθείσα κατάσταση, με δεδομένο ότι οι ακυρώσεις είναι ήδη πολλές, εκτίμησε πως όταν στο τέλος του μήνα οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Σαμοθράκη θα κάνουν «ταμείο», θα βρεθούν αντιμέτωποι με συντριπτικά δυσμενέστερες συνθήκες απ' ό,τι με πέρυσι.

«Η λύση της Σαμοθράκης είναι να μπει μια εταιρεία που θα μας προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία. Δεν μπορεί να εμφανίζει προβλήματα τόσο συχνά όσο εμφανίζει εδώ η δική μας εταιρεία. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό», σημείωσε ο κ. Βίτσας, απαντώντας για το ποια θα ήταν μια μόνιμη λύση για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το νησί.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής με non paper του Μαξίμου ασκούνταν κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα και οι διατελέσαντες υπουργοί Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Σαμοθράκης. «Επί τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα» αναφέρουν από το Μαξίμου εξηγώντας πως η αποκατάσταση αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα του από φερτά υλικά και επιχωματώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι.

«Το θέμα το γνώριζαν όλοι οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας (Δρίτσας, Κουρουμπλής, Κουβέλης) και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Εν γένει όμως και πέρα από τον πυθμένα, οι λιμενικές υποδομές του νησιού είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους» σημειώνεται αιχμηρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass