Επίσκεψη Γιάννας σε Ιερώνυμο

Για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» και τη συνεισφορά της Εκκλησίας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 18:04

ΑΘΗΝΑ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου με την επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στη συζήτηση που έγινε συμφωνήθηκε να υπάρξει μια συνεχής, στενή συνεργασία η οποία θα αναδείξει και την κομβική συνεισφορά της Εκκλησίας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. «Σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και στον αγώνα για τη διατήρηση της γλώσσας και της εθνικής μας ταυτότητας, η Εκκλησία έθεσε την ανεξίτηλη σφραγίδα της», δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου, η οποία επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των Ελλήνων «για να επανασυστηθεί η Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο». Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνάντηση, η οποία σημειωτέον διήρκησε πλέον της μίας ώρας, ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου για το σημαντικό έργο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και της πρότεινε να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, ώστε σε πνεύμα συνεργασίας να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επί της ουσίας η κ. Αγγελοπούλου και ο αρχιεπίσκοπος διέψευσαν τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για σύννεφα στις σχέσεις τους και θα συμπορευτούν για την υλοποίηση αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας για το 2021. Νωρίτερα, την πόρτα της Αρχιεπισκοπής πέρασε ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο ποίος κατά δήλωσή του ήθελε με την ανάληψη των καθηκόντων του να πάρει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Καλή δύναμη στο έργο του, τού ευχήθηκε ο Μακαριώτατος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass