Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2019 15:06

Νεκρός Βούλγαρος ορειβάτης στον Όλυμπο

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Θανάσιμα τραυματισμένος ανασύρθηκε ο Βούλγαρος ορειβάτης που έπεσε νωρίτερα χθες το πρωί στη θέση "Λούκι του Στεφανιού" στον Όλυμπο. Στο σημείο βρέθηκαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και της ΕΜΑΚ που ανέσυραν τον άτυχο άνδρα από τη χαράδρα.

 

* * *

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Αλβανία, αισθητός και στη Λάρισα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αισθητός έγινε στην Κέρκυρα, αλλά και σε μεγάλο τμήμα της χώρας (ακόμη και στη Λάρισα) ο σεισμός που σημειώθηκε στην Αλβανία και ήταν μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων .

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού».

* * *

Τα παιδιά τρέχουν σήμερα στον Πηνειό

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας διοργανώνουν την εκδήλωση «Τα παιδιά τρέχουν στο ποτάμι». Εκεί, στην κοίτη του Πηνειού, θα παίξουν και θα ενημερωθούν για τον αθλητισμό. Στο τέλος θα δοθούν, στα παιδιά που θα συμμετάσχουν, αναμνηστικά μετάλλια. Το σημείο εκκίνησης είναι στην κοίτη του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Γέφυρας Ναϊάδων Νυμφών στις 18:00. Η δράση είναι δωρεάν.

* * *

Τιμώνται εκτελεσθέντες στο Ελευθέριο

Εκδήλωση στη μνήμη των 43 κατοίκων που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής το 1943 διοργανώνουν σήμερα ο Δήμος Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο Ελευθερίου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. στον χώρο του μνημείου της πλατείας της τοπικής κοινότητας Ελευθερίου.

* * *

Ομιλία για την άνοια στην Ανάβρα

Ομιλία με θέμα την «Ανοια: Πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση» οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας του Δήμου Αγιάς, σήμερα Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού. Ομιλήτρια θα είναι η νευρολόγος κ. Κωνσταντίνα Μακρή.

* * *

Διαρρήκτης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου συνελήφθη προχθές στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου ένας 37χρονος διότι επιχείρησε να διαρρήξει οικία 63χρονης, με σκοπό την αφαίρεση αντικειμένων, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός.

* * *

Σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης

Σύσκεψη με θέμα τους κινδύνους που εγκυμονούν με την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, συγκαλεί η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, μεθαύριο Τρίτη και ώρα 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετέχουν Σωματεία εργαζομένων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι επαγγελματιών, Σύλλογοι γυναικών και άλλοι φορείς της Λάρισας.

* * *

Λειτουργίες μητροπολίτη Ελασσώνος

Στην Καλλιθέα και στο Σαραντάπορο θα λειτουργήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων θα χοροστατήσει:

- Σήμερα το πρωί, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, με αφορμή την ενθρόνιση του Ιερού Αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

- Αύριο το πρωί, στη Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Οσίας Ξένης Σαρανταπόρου.  

* * *

Τιμάται η Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Πανηγυρίζει μεθαύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Λαρίσης, όπου θα εκτεθεί προς προσκύνηση και απότμημα Λειψάνου της Αγίας Θέκλας η οποία εορτάζει την ίδια ημέρα. Αύριο Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στις 6 μμ, θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία Λαρίσης. Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ

Εξάλλου η Παναγία Μυρτιδιώτισσα τιμάται και στην Κυπάρισσο Λάρισας. Το πρόγραμμα του εορτασμού αύριο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. περιλαμβάνει τα εξής: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου πατρός Αχιλλίου. Θα ψάλει η χορωδία του Βυζαντινού και Δημοτικού Εργαστηρίου με πρωτοψάλτη τον κ. Θεοδόση Διαμάντη. Στο τέλος θα μοιραστούν οι παραδοσιακές Κυπαρισσόπιτες από τις γυναίκες του χωριού. Μεθαύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 π.μ. θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία. Στο τέλος της λειτουργίας θα προσφερθεί στους πιστούς το μύρο της Παναγίας.

* * *

Ιερά αγρυπνία στους Αγίους Θεοδώρους

Αύριο Δευτέρα 23 προς Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, για την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, στους Αγίους Θεοδώρους Νέας Πολιτείας, με ώρα έναρξης την 21.00’. Τον Ιερό Ναό μας εξυπηρετεί το υπ’ αριθμόν 10 Αστικό λεωφορείο (από Κέντρο)».

Αιμοδοσία σήμερα στο Μακρυχώρι
Τακτική εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σήμερα στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών. Η αιμοληψία θα γίνει από κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 13.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μακρυχωρίου. Όσοι αιμοδοτούν για 1η φορά, καλό θα είναι να έχουν μαζί τους πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις.

Προσκυνηματικές εκδρομές
Προσκυνηματική εκδρομή στα μοναστήρια και αξιοθέατα της Λευκάδας και της Πρέβεζας πραγματοποιεί ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης» (Ηπείρου 79-83, πλησίον Αγίου Νικολάου), από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί του Σαββάτου εκκλησιασμό στο Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης (Λευκάδα) και την Κυριακή το πρωί στο Μοναστήρι Προφήτου Ηλιού, στην Πρέβεζα. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου και στο τηλ. 2410-610.319 (ώρες 11.00 έως 13.30) και στο κινητό 6944-832.261.
Εξάλλου η ενορία Πέτρου και Παύλου με την ευκαιρία της καινούριας Ποιμαντικής διακονίας και την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου διοργανώνει την καθιερωμένη προσκυνηματική εξόρμηση (24-25 Σεπτεμβρίου) στα μοναστήρια της Δυτ. Πελοποννήσου (Μονή Καλτεζών, Μονή Χρέπας, Μονή Αμπελακίου (διανυκτέρευση), Μονή Κρεμαστής, Μονή Παναγία Σκαφιδιάς, Μονή Βερίνου (γεύμα). Επιστροφή μέσω Ρίου Αντιρρίου, στάση στο Γαλαξίδι.  
Στο μεταξύ το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου η ενορία του Αγίου Αχιλλίου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στο νησί των Κυθήρων με αφορμή την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, συνοδεύοντας τον Σεβασμιότατο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Κυθήρων, κ. Σεραφείμ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ραφαήλ και στα τηλέφωνα: 2410-537.159 και 6972-819.545.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass