«Ήμασταν δυστυχώς «προάγγελοι» κακών μαντάτων για το προσφυγικό»

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2019 16:28

«Ήμασταν δυστυχώς «προάγγελοι» κακών μαντάτων, όταν πριν λίγες μέρες με σχετικό μας άρθρο (24/9/19), λέγαμε ότι το προσφυγικό θέμα είναι τεράστιο, πολύ σοβαρό και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και προπαγάνδα, όπως τόσα χρόνια έκανε η ΝΔ ως αντιπολίτευση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Άννα Βαγενά.

Σημειώνει «με τα γεγονότα στη Μόρια, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μόριας μια μητέρα πρόσφυγας, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα άτυχο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του από διερχόμενο φορτηγό παίζοντας μέσα σε ένα χαρτόκουτο.

Και αναρωτιόμαστε πού είναι η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης; Μήπως τελικά με το «Επιτελικό Κράτος», που με τόσες τυμπανοκρουσίες αναγγέλθηκε από τη ΝΔ, όπως και με τους πανηγυρισμούς τους για το πόσο έτοιμοι ήταν να αναλάβουν την εξουσία, εννοούσαν την κατάληψη καίριων και κομβικών θέσεων εξουσίας (ΕΥΠ, Υπουργεία, ΕΡΤ), όπως κάνουν τα συγκεντρωτικά καθεστώτα, χωρίς να υπάρχει τελικά οργανωμένο σχέδιο διακυβέρνησης;

Πραγματική δύναμη δεν είναι να διώχνεις τους πρόσφυγες από καταλήψεις σπιτιών στα Εξάρχεια. Αυτό είναι επίδειξη δύναμης. «Τζάμπα μάγκας» που λέμε… Πραγματική δύναμη είναι να λύνεις με ανθρωπισμό και αποτελεσματικότητα τα προβλήματα.

Σε καμία περίπτωση δεν χαιρόμαστε για τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια. Λυπούμαστε ειλικρινά για την εικόνα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, αλλά πολύ περισσότερο λυπούμαστε για αυτή την ανείπωτη τραγωδία, όπου μια μάνα, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας, έχασε τη ζωή της με αυτό τον τραγικό τρόπο και ένα παιδί συνθλίφθηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού την ώρα που έπαιζε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass