Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Απελευθερώνουμε τις δυνάμεις της εργασίας

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2019 18:04

ΑΘΗΝΑ
Το υπουργείο Εργασίας προωθεί την αλλαγή στο εργασιακό περιβάλλον απελευθερώνοντας τις δυνάμεις της εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του στο 12ο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το ασφαλιστικό λέγοντας ότι δικαιώνει την κριτική της ΝΔ.


Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι μετά τη νίκη της ΝΔ και την αυτοδυναμία υπάρχει το ευνοϊκό πολιτικό κλίμα για να προχωρήσει μία συνολική ανατροπή. Όπως ανέφερε η ΝΔ είναι η παράταξη που γύρισε τον ρου της ιστορίας στην Ελλάδα και η ΟΝΝΕΔ δείχνει ότι για την Ελλάδα υπάρχει μέλλον. Η ΝΔ επιβίωσε ακόμη και από τα μνημόνια γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία, οι αξίες της γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία και βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το κομματικό της συμφέρον.
Συνέχισε, λέγοντας ότι «η ΝΔ είχε στο πέρασμα αυτών των ετών μία διαχρονική παθογένεια, ήταν η αδυναμία να πείσουμε ότι ήταν οι δικές μας ιδέες που μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο υπέρ των εργαζόμενων. Η πολιτική μας υπηρετεί τον άνθρωπο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ελκυστικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας και έτσι θα στηρίξουμε τον άνθρωπο. Η αριστερά μιλά μόνο για αναδιανομή του πλούτου. Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής, τώρα που κερδίσαμε με αυτοδυναμία και το πολιτικό κλίμα είναι ευνοϊκό. Τώρα μπορούμε να περάσουμε τις φιλελεύθερες αξίες μας για να ανοίξουν δουλειές και να γυρίσουν πίσω τα νέα παιδιά. Κάναμε λάθη γιατί ανεχτήκαμε τον κρατισμό, την γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Τώρα, όμως είναι η ευκαιρία για την Ελλάδα».Η ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Για πολλές από τις πολιτικές της κυβέρνησης εσείς έχετε αγωνιστεί - και έχετε κάνει προτάσεις - και εμείς υλοποιούμε τώρα τις προτάσεις και το όραμά σας» τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νόμο για το άσυλο, «στην αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Γνωρίζω ότι είναι κάτι που ζητούσατε επισταμένως και δικαίως, γιατί σε κάποια πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας το προηγούμενο καθεστώς αποτελούσε μείζον ζήτημα και προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά σας, καθώς εγείρονταν θέματα ασφαλείας και ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης για αλλαγή νοοτροπίας, καθώς οι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος καθιστούσαν το πανεπιστήμιο, εν τέλει, το μόνο χώρο στον οποίον ουσιαστικά δεν υφίστατο σε κάποιο βαθμό ελευθερία λόγου, διδασκαλίας και έρευνας».
Καταλήγοντας η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι «με την αποκατάσταση της έννοιας του ασύλου, απαλλάσσονται οι πανεπιστημιακοί χώροι από τις εστίες ανομίας και παραβατικότητας που άνθιζαν εντός τους και είναι πλέον στην ευχέρειά σας να τους αξιοποιήσετε προς όφελος της μάθησης, της έρευνας, της γόνιμης ανταλλαγής ιδεών».Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Η Ελλάδα, είπε, καλείται να αποδείξει ότι διδάχθηκε από την περιπέτειά της και ότι επανέρχεται στην πλήρη κανονικότητα, εργαζόμαστε να μεταδώσουμε όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Η ανάπτυξη σημείωσε δεν ταυτίζεται με την αύξηση του ΑΕΠ, είναι ευρύτερος όρος από την μεγέθυνση. "Στο πεδίο αυτό προσπαθούμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση με παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης. Να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μίλησε για επτά προτεραιότητες:
-Πρώτη προτεραιότητα σταθερά δημόσια οικονομικά, με την επίτευξη των συμφωνημένων οικονομικών στόχων και με παράλληλη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
-Δεύτερη, εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα με πιστωτική επέκταση και μείωση των κόκκινων δανείων.
-Τρίτη, η φορολογική πολιτική: ένα φορολογικό νομοσχέδιο ενιαίο και σταθερό που να μειώνει τους φόρους και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις.
-Τέταρτη προτεραιότητα να πληρώσει το κράτος ό,τι οφείλει στον ιδιωτικό τομέα.
-Πέμπτη αποκρατικοποιήσεις: Είμαστε υπέρμαχοι των αποκρατικοποιήσεων και της ορθολογικής αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου, για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δημόσιες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.
-Έκτη, οι διαρθρωτικές αλλαγές. Την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
-Έβδομη, ενιαίο ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.Νέος πρόεδρος ο Π. Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, όπως διαπιστώθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υποβολής υποψηφιοτήτων.
Η υποψηφιότητα του Παύλου Μαρινάκη υπογράφηκε από το 87% των συνέδρων. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της οργάνωσης, «σε περίπτωση που ο αριθμός υποψηφιοτήτων ισούται με τον αριθμό των υπό εκλογή θέσεων, δεν πραγματοποιείται εκλογική διαδικασία αλλά ο/η υποψήφιος/α ή οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται από την αρμόδια για την εν λόγω εκλογική διαδικασία ΚΕΦΕ». Ως εκ τούτου η εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε πως νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ο Παύλος Μαρινάκης.