Forum που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη

Μάξ. Χαρακόπουλος για ΔΣΟ στον υπουργό Εξωτερικών

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 22:08

«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και, ιδιαιτέρως, ο υπουργός κ. Δένδιας δείχνουν αμέριστο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και τον ρόλο που καλείται αυτή να παίξει σ’ ένα σύνθετο

διεθνές περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε σήμερα με τον κ. υπουργό και τους συνεργάτες του. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΔΣΟ θα μπορέσει σύντομα να αναβαθμιστεί περαιτέρω, συμβάλλοντας καθοριστικά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών που εκπροσωπούνται στον θεσμό, καθώς και στην υπεράσπιση των διωκομένων χριστιανών, ιδίως στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που βιώνει και πάλι έναν αιματηρό πόλεμο λόγω της τουρκικής εισβολής». Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια. Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε η προσεχής κοινή συνεδρίαση των μελών της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 14–15 Νοεμβρίου 2019. Κατά τη συνάντηση υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τη δραστηριότητα της ΔΣΟ, στην οποία συμμετέχουν ενεργά Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες. Όπως ειπώθηκε «η ΔΣΟ είναι ένα forum που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη και τον σεβασμό στην ετερότητα, όπως επίσης την ανάδειξη της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς, της βυζαντινής παράδοσης, που μοιραζόμαστε οι Ορθόδοξοι όπου γης». Εκ μέρους της ΔΣΟ στη συνάντηση, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, συμμετείχαν ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης βουλευτής Χίου και γ.γ. της ΔΣΟ, ο δρ. Κωνσταντίνος Μυγδάλης σύμβουλος της Γραμματείας της ΔΣΟ, ενώ από το Υπουργείο Εξωτερικών παρών ήταν ο αρμόδιος γ.γ. Θρησκευτικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass