«Εχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ...»

*Δήλωσε ο Μπαρμπαρούσης στη δίκης της ΧΑ *Αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης ο Παναγιώταρος

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 16:23

ΑΘΗΝΑ

Την ίδια γραμμή που κράτησαν και άλλοι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υιοθέτησαν Κων. Μπαρμπαρούσης και Ηλίας Παναγιώταρος οι οποίοι απολογήθηκαν γιa την εγκληματική δράση μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δήλωσε ότι του αρέσει ο ναζιστικός χαιρετισμός. Από την άλλη, ο Ηλίας Παναγιώταρος αρνήθηκε κάθε έκνομη ενέργεια που αποδίδεται στη ΧΑ και αυτοχαρακτηρίστηκε ως «Λαϊκός εθνικιστής και Χριστιανός Ορθόδοξος». Μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής παρουσίασε με διαφορετικό τρόπο την πρακτική του κόμματος, κάνοντας λόγο για άμεσες διαγραφές όσων παρανομούσαν και για απαγόρευση χαιρετισμών τύπου Χίτλερ. Αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα, ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε ότι προετοιμαζόταν διανομή τροφίμων από τη ΧΑ, ενώ άλλοι κατηγορούμενοι στη δίκη έχουν μιλήσει για προετοιμασία ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου. Κατά την απολογία του, ο Παναγιώταρος υποστήριξε ότι τον Ρουπακιά, τον Καζαντζόγλου και τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του άτυχου μουσικού, τους γνώρισε μετά το μοιραίο βράδυ. Περιγράφοντας την αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο άκουσμα της είδησης, σχολίασε ότι έκλεισαν αμέσως τα γραφεία και καταδίκασαν τη δολοφονία. «Όποιον εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις. Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους» ανάφερε. Εν συνεχεία, κατά την απολογία του ο Ηλίας Παναγιώταρος αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης, κάνοντας όμως ευχή να υπήρχε τέτοια δομή. Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τήρησε την ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους βουλευτές λέγοντας ότι «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Ελληνες, είτε αλλοδαποί». Ο κατηγορούμενος πάντως για όλα τα επεισόδια που ερωτήθηκε υποστήριξε πως δέχτηκαν επίθεση, όπως στην περίπτωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, όπου είχε σηκώσει ότι «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν.Το απόστημα θα σπάσει». Αναφορικά με τον χαιρετισμό Χίτλερ ανάφερε ότι οποίος έκανε αυτόν τον χαιρετισμό του γινόταν παρατήρηση. «Απαγορευόταν αυτό. Οποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο λέγαμε «κατέβασε το χέρι κάτω». Δεν επιτρεπόταν» υποστήριξε και «άδειασε» τον Κωσταντινάτο Μπαραμπαρούση που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε υποστήριξε ότι χαίρομαι με αυτόν τον τρόπο γιατί του αρέσει. Μετέπειτα, ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για την παρουσία του στο θέατρο Χυτήριο και τόνισε ότι θα πήγαινε ακόμη κι αν δεν ήταν βουλευτής: «Εκαιγαν το Χρίστο. Τους στόλισα κάποιους εκεί. Ελεγαν ότι ήθελαν. Είχε αντιδράσει η εκκλησία τότε. Ηταν απλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, όχι ο βουλευτής ή η Χρυσή Αυγή. Είμαι ενεργός πολίτης». Τέλος, ερωτώμενος για το εάν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής ερχόντουσαν αλλοδαποί ο κατηγορούμενος σημείωσε: «Ελληνες. Αυτούς τους ταΐζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορτάτοι. Ο Ελληνας πεινάει σήμερα κυρία Πρόεδρε».

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ

Στιγμές νωρίτερα όπως προαναφέρθηκε απολογήθηκε και ο Κ. Μπαρμπαρούσης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωση πως ο χαιρετισμός του Χίτλερ του αρέσει, ενώ αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα την χαρακτήρισε «άσχημο πράγμα». …Ερωτόμενος από έδρας για τους αλλοδαπούς, υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ρατσιστή γιατί έχει παντρευτεί δυο φορές αλλοδαπές. Σχετικά με την έλεγχο που έγινε στα γραφεία και τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, ο πρώην βουλευτής ανάφερε πως «τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας». Εν συνεχεία, για την ενδυμασία των μελών της κόμματος και τα παραγγέλματα είπε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δεν μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι». Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για τους μαιάνδρους, ο κατηγορούμενος είπε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστιγκες στο πάτωμα. «Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστιγκα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν τη λαμπαδιοδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σ.σ. κάνει κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πώς θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass