Το πανεπιστήμιο είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα

Μου έχει λείψει η διδασκαλία, δήλωσε ο Ευαγγ. Βενιζέλος από τα έδρανα του Αριστοτελείου

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 16:10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέστρεψε, μετά από 26 χρόνια, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Χθες πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975» στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές και όχι μόνο, οι οποίοι τον χειροκρότησαν κατά την είσοδό του στον χώρο. Τον κ. Βενιζέλο προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του που αποκτά ξανά τη δυνατότητα επαφής με τη διδασκαλία. «Αυτό μου είχε λείψει» σημείωσε. «Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία, η θεσμική και η διεθνής, συνδέεται με το αντικείμενό μου στο Συνταγματικό Δίκαιο και με την έρευνα και τη διδασκαλία στο ΑΠΘ» τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass