Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόου Μιχαλολιάκου στη δίκη της ΧΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΝΑΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΣΟΚΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ? ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 18:16

ΑΘΗΝΑ

Στην απολογία του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής έσπευσε να αδειάσει ακόμη και την Τοπική Νίκαιας του κόμματός του.

Ξεκινώντας την απολογία του ο γενικός γραμματέας του κόμματος ανέφερε: Θέλω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες μου αποδίδονται κατόπιν πολιτικής σκευωρίας 25 ετών. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Το έχω καταγγείλει και στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε η ηγεσία να ορίζεται από εκάστοτε Κυβέρνηση. Για πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία Ελλάδος κάθεται στο εδώλιο ένας αρχηγός για πράξη ενός οπαδού κόμματος. Πιο συγκεκριμένα: Απολογούμενος, αμφισβήτησε έναν από τους κύριους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς εμπλεκομένων στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε αν πράγματι σκόπευε να κάνει ανοικτή ομιλία στη Νίκαια, δύο ημέρες πριν την δολοφονία του μουσικού. Η ερώτηση αφορά τον ισχυρισμό των επικεφαλής της Τοπικής, αλλά και του Γιώργου Ρουπακιά, πως η κινητοποίηση των μελών το βράδυ της δολοφονίας αφορούσε την διανομή φυλλαδίων ενόψει ομιλίας του αρχηγού και όχι του Τάγματος Εφόδου που επιτέθηκε στην παρέα του μουσικού.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, είπε πως δεν ήταν απολύτως σίγουρος πως θα πήγαινε να μιλήσει στην περιοχή, γιατί ήταν μόλις λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια με το ΠΑΜΕ και ήταν διστακτικός. «Ήθελα ησυχία» είπε. Συμπλήρωσε επίσης, πως σε κάθε περίπτωση μπορεί να προαναγγέλλεται μια ομιλία που εν συνεχεία ενδέχεται να αναβληθεί, αλλά δήλωσε πως του φαίνεται παράξενο να προχωρούν σε διανομή φυλλαδίων νύχτα και όχι μεσημέρι, «αλλά δεν ξέρω..».

Αναφερόμενος στον Ρουπακιά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε πως δεν τον γνώριζε. Τέλος, θέλοντας να καταδείξει το έωλο της εγκληματικής οργάνωσης και της ηγετικής ομάδας, είπε, αναφερόμενος σε πρώην βουλευτές του που πλέον δεν στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή: «Δηλαδή με κατηγορούν πως πήρα έναν πρώην ΠΑΣΟΚο που πουλάει τυρόπιτες και έναν γιδοβοσκό από την Αιτωλοακαρνανία για να τους κάνω διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Είναι για τα πανηγύρια όλο αυτό».

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο κόσμος που καθόταν μαζί με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα άρχισε εν χορώ να φωνάζει: "δολοφόνοι, δολοφόνοι".

Οι χρυσαυγίτες που συνόδευαν τον Μιχαλολιάκο αντέδρασαν, φωνάζοντας "αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή", για να λάβουν ως απάντηση το σύνθημα: "Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί".

Νωρίτερα και εισερχόμενος στη δικαστική αίθουσα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποδοκιμάστηκε από μέλη του ακροατηρίου, ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα τον αποκάλεσε "σκυλί". Αντίθετα, οι υποστηρικτές του τον χειροκρότησαν.