Μάχες ΜΑΤ με φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ * ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 16:13

ΑΘΗΝΑ

Επεισόδια εξελίχθηκαν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Κλειστή παρέμεινε για ώρα η οδός Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ.

Η ένταση ξεκίνησε όταν φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο του Ιδρύματος, το οποίο είχε κλείσει ενόψει της 17ης Νοεμβρίου με απόφαση της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ομάδα φοιτητών κατάφερε να μπει στο προαύλιο του Πανεπιστημίου. Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το κτίριο, ενώ έφτασε και πούλμαν της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νεαροί που τραυματίστηκαν και κάποιοι άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία.

Τελικά, 20 λεπτά πριν τις 15.00, η ομάδα των φοιτητών αποχώρησε συντεταγμένα.

Φοιτητές που έχουν εισέλθει στο προαύλιο του κτιρίου φωνάζουν το σύνθημα: Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία.

Προσαγωγές και τραυματισμοί

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές.

Προηγήθηκε το πρωί της Κυριακής αστυνομική επιχείρηση σε εσωτερικούς χώρους ασύλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα και φωτογραφίες

ΔΗΛΩΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Για ασύμμετρη και αδικαιολόγητη στάση στην ΑΣΟΕΕ κατηγόρησε την αστυνομία ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Παράλληλα, διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση επιδιώκει κλίμα έντασης. «Σήμερα υπήρξε μία ασύμμετρη και παντελώς αδικαιολόγητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε δημοσίως το ερώτημα. Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή. Παράλληλα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία απέναντι στις επιτυχίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι με πολύ καθαρό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη νέα της αυτή επιτυχία που έρχεται σε ένα σημείο μιας δουλειάς βάθους που γίνεται τα τελευταία χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass