Νίκη Τζιτζικώστα στις εκλογές της Ενωσης Περιφερειών

ΣΑΡΩΣΕ Ο ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΧΡ. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 16:00

Η «γαλάζια» παράταξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι η νικήτρια των χθεσινών εκλογών στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, καθώς κατάφερε να εκλέξει τους 8 από τους 12 περιφερειακούς συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες στο νέο 25μελές Δ.Σ. Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι 13 που αποτελούν τη διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου της περιφερειακής αρχής είναι οι ίδιοι οι περιφερειάρχες.

Τα αποτελέσματα μετά τη χθεσινή ψηφοφορία:

Στις κάλπες προσήλθαν 277 αντιπρόσωποι, έγκυρα 275.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που ηγείται του συνδυασμού «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» έλαβε 195 (10 λιγότερες ψήφους από τις αναμενόμενες). Είναι όμως το φαβορί για την εκλογή του ως προέδρου της ΕΝΠΕ, καθώς συγκεντρώνει τη στήριξη των πλειοψηφούντων κεντροδεξιών δυνάμεων από τις περιφέρειες όλης της χώρας και βέβαια έχει τη στήριξη της ΝΔ. Με τον συνδυασμό του κατήλθε υποψήφιος σύμβουλος ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης, ο οποίος κατήγαγε μία ακόμη πρωτιά με 149 ψήφους και επανεκλέχθηκε στην ΕΝΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Τρικαλινός στις εκλογές του Ιουλίου στην Περιφέρεια είχε σαρώσει σε ψήφους (και πανελλαδικά), καθώς είχε λάβει 33.738 σταυρούς (τον είχε ψηφίσει 1 στους 3 Τρικαλινούς).

 Ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Γιάννης Γιώργος (αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής) με 115 και ο Δημήτρης Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου) με 96 ψήφους.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αριστερή Πρωτοβουλία» που υποστηρίχθηκε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 22 ψήφους και εξέλεξε 1 σύμβουλο.

Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση» που στηρίχθηκε από τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα έλαβε 38 σταυρούς και εξέλεξε 2 συμβούλους.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ έλαβε 11 σταυρούς και εξέλεξε τον Τ. Τσαπλέ ως εκπρόσωπο στο Δ.Σ. Η έδρα  κερδήθηκε στη δεύτερη κατανομή μετά από κλήρωση καθώς η παράταξη Τζιτζικώστα και η «Λ.Σ.» είχαν το ίδιο υπόλοιπο ψήφων (11). Έτσι ο κ. Τσιαπλές εξελέγη έναντι του αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίδη.

Χωρίς αντιπρόσωπο στο Δ.Σ. έμειναν οι παρατάξεις «Συντονισμός Αιρετών» (ΛΑΕ), με 6 ψήφους, ενώ η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΙΑ έλαβε 3.

 

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass