«Να αντισταθούμε στην εξοικείωση με την «κανονικότητα» της βίας»

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 21:48

«Η ελληνική κοινωνία οφείλει να αντισταθεί στην εξοικείωση με την «κανονικότητα» της βίας, να αντιληφθεί πως το ζήτημα της αυταρχικοποίησης της εξουσίας την αφορά και την αγγίζει άμεσα».

Αυτό αναφέρουν σε μήνυμά τους για την επέτειο του Πολυτεχνείου οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Η 46η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τους φοιτητές σε όλη τη χώρα στον δρόμο, και τα Πανεπιστήμια σε κατάληψη, ενάντια στον αυταρχισμό και τη βία των δυνάμεων καταστολής του αστυνομικού κράτους, που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Οι Οικολόγοι - Πράσινοι καλούν την κυβέρνηση να αντιληφθεί πως το επικίνδυνο για τη δημοκρατία δόγμα της επιβολής «του νόμου και της τάξης» με τη χρήση της «νόμιμης βίας» που επέλεξε, και «του ξύλου ως στοιχείου αναγκαστικότητας», κατά τα λεγόμενα κορυφαίου υπουργού της, θα οδηγήσει σε όξυνση του όποιου προβλήματος διατείνεται πως επιδιώκει να αντιμετωπίσει.
Η βία γεννά βία και μάλιστα η κυβέρνηση μοιάζει να την προκαλεί συνειδητά, ενόψει μιας επετείου που είναι συνυφασμένη με την ευαισθησία της ελληνικής νεολαίας και των φοιτητών, με τους οποίους φαίνεται η κυβέρνηση να έχει ανοίξει πόλεμο.
Πολύ φοβόμαστε πως οποιαδήποτε αναταραχή της τάξης σε αυτή την επέτειο έχει ήδη πυροδοτηθεί από την κυβέρνηση και την πολιτική καταστολής που επέλεξε παραμονή της επετείου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass