Με αλυσοπρίονα έξω από το Υπ. Εργασίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 22:15
Συγκέντρωση έξω από το Υπ. Εργασίας και πορεία στη Βουλή έκαναν χθες συμβασιούχοι -και από τη Λάρισα- ζητώντας ανανέωση των συμβάσεών τους Συγκέντρωση έξω από το Υπ. Εργασίας και πορεία στη Βουλή έκαναν χθες συμβασιούχοι -και από τη Λάρισα- ζητώντας ανανέωση των συμβάσεών τους

Διαμαρτυρία με αλυσοπρίονα έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε Δασαρχεία της χώρας, διεκδικώντας ανανέωση των συμβάσεών τους.

«Καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες…» τόνισε στην «Ε» η κ. Γλυκερία Υφαντή, εκ των 32 συμβασιούχων στο Δασαρχείο Λάρισας, που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στην Αθήνα.

Δήλωσε ότι δεν δέχθηκε να τους συναντήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, τον οποίο καταγγέλλουν για «απαξίωση και κοροϊδία» και γι' αυτό προχώρησαν σε πορεία που κατέληξε έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την κ. Υφαντή, εκπρόσωποι των συμβασιούχων συναντήθηκαν στη Βουλή με βουλευτές άλλων κομμάτων εκτός της Ν.Δ. και, αφού συζήτησαν το αίτημά τους, έλαβαν υποσχέσεις ότι θα καταθέσουν σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή.

Πάνω από 5.000 άνεργοι πτυχιούχοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασών και στην πλειονότητά τους εργάζονται στη δασοπροστασία τους τελευταίους μήνες.

Στον νομό Λάρισας είχαν προσληφθεί 96 συμβασιούχοι στα τρία Δασαρχεία: Λάρισας, Αγιάς και Ελασσόνας, μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», σε ειδικότητες διοικητικού προσωπικού, δασεργατών, δασολόγων και δασοπόνων.

Πολλές συμβάσεις απ’ αυτές έληξαν μέσα στον Νοέμβριο κι άλλες έχουν χρονικό όριο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass