Στον Συνήγορο του Πολίτη οι αναφορές για περιστατικά «αστυνομικής βίας»

"Αποτύπωση στιγμής" απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στην κακοποίηση διαδηλωτών

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2019 15:16

ΑΘΗΝΑ

Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τις αναφορές που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για περιστατικά αστυνομικής βίας στις πορείες που έγιναν την Παρασκευή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τις πορείες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές, από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. «Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό, υπήρξαν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Εν τω μεταξύ με εμφανή αμηχανία επιχειρούν συνδικαλιστές της αστυνομίας να δικαιολογήσουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, για εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών προς διαδηλωτές, μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Μια αποτύπωση μιας συγκεκριμένης στιγμής, η φωτογραφία» δήλωσε στο Kontra Channel ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών, Νίκος Ρήγας. «Από την φωτογραφία μπορείτε να καταλάβετε ότι οι υπόλοιποι συνάδερφοι τον έχουν πιάσει;» ρώτησε αρχικά υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «η βία είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί». Μετά επικαλέστηκε μια κατάσταση «πολέμου και μάχης» και τους «καμμένους αστυνομικούς» όλων των προηγούμενων χρόνων. «Σε μια κατάσταση πολέμου και μάχης που δεν την έχετε ζήσει αλλά την ζούμε εμείς οι αστυνομικοί. Κάποια αποτύπωση στιγμής είναι κάτι όχι σίγουρο ότι έχει συμβεί». «Στην Αστυνομία προΐστανται εισαγγελικός λειτουργός, από το Εσωτερικών υποθέσεων, ποινικά δικαστήρια, από την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ. Είμαστε ένας φορέας που μόνο ελεγχόμαστε» είπε μεταξύ άλλων. «Συχνά οδηγούμαστε σε πειθαρχικούς ελέγχους αλλά το μόνο που έχει μείνει είναι η φωτογραφία της στιγμής» γιατί όπως είπε «δεν υπάρχει κάτι στα ποινικά δικαστήρια, ούτε στα πειθαρχικά δίκαια».

 «Το μόνο που μένει είναι η εικόνα εκείνης της στιγμής που έχει παιχτεί από κάποιους που έχουν τους δικούς τους λόγους», ισχυρίστηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass