Η ΚΕΔΕ υπερασπίζεται τον «Φιλόδημο»

«ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 18:00

Η πορεία υλοποίησης του «Φιλόδημου», που λήγει στο τέλος του έτους και το νέο πρόγραμμα που θα τον αντικαταστήσει, η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας και οι προωθούμενες αλλαγές για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών από τους δήμους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ενημέρωσε το Δ.Σ. για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησής του με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τόνισε την ανάγκη «να διασφαλιστεί πως η μετάβαση από το ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στο άλλο θα πρέπει να γίνει γρήγορα, χωρίς να «πειραχθούν» έργα, χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις και επιπλέον γραφειοκρατία και με τρόπο δίκαιο και διαφανή».

Να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν θετικά σχόλια για τον «Φιλόδημο», λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι ήταν πετυχημένο και από κοινού σχεδιασμένο με την ΚΕΔΕ, καθώς υπήρξε το μόνο πρόγραμμα που μπορούσε να καλύψει ανάγκες των δήμων εκτός του ΕΣΠΑ και είχε εξειδικευμένες δράσεις, ιδιαίτερα για τους μικρούς δήμους. Για το θέμα της υποχρεωτικής κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, το Δ.Σ. ζητά την κατάργηση του μέτρου, ή την αναστολή της εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης έως την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΚΕΔΕ και 70 δήμοι της χώρας.

Τέλος, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών, σημειώθηκε ότι με τις τροποποιήσεις που προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανεβαίνει το κόστος για τους δήμους κατά 85%, καθώς από τα 10 εκατ. ευρώ, οι δαπάνες αυξάνονται στα 19,5 εκατ. ευρώ. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί συνάντηση με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι οικονομικοί παράμετροι του ζητήματος, καθώς όπως τονίστηκε, οι δήμοι αδυνατούν να αναλάβουν ένα τέτοιο κόστος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass