Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 15:09

ΚΥΡ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ:

Το 112 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από 1η Ιανουαρίου

ΑΘΗΝΑ

Το 112 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ, η αναβάθμιση και κατ’ επέκταση η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων από το 112 προγραμματίστηκε κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τη νέα αναβάθμιση λογισμικού της Apple λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες ως προς τη δυνατότητα λήψης εμπλουτισμένων μηνυμάτων από το 112 στις συσκευές όλων των κατασκευαστών. Το σύστημα θα έχει πλήρως παραδοθεί έως το τέλος του 2019, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

«Η βασική εκκρεμότητα για τη δυνατότητα λήψης μηνυμάτων εμπλουτισμένου περιεχομένου ήταν με την συγκεκριμένη εταιρία», τόνισε ο Υπουργός. 

«Είχα επικοινωνήσει το καλοκαίρι και διαπίστωσα ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για να προβούν στη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Την πραγματοποίησαν σε χρόνο – ρεκόρ και μας ενημέρωσαν ότι από χθες το βράδυ πλέον το ελληνικό σύστημα εξερχόμενων μηνυμάτων του 112 λειτουργεί στην νέα αναβάθμιση του λογισμικού τους. Άρα, θα πρέπει όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων τηλεφώνων να “κατεβάσουν” την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού. Όπως έχουμε δεσμευτεί, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους το 112 θα λειτουργεί σε όλες τις “έξυπνες” συσκευές οι οποίες στην Ελλάδα καλύπτουν και το μεγαλύτερο κομμάτι των τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι το 80% των τηλεφώνων της επικράτειας είναι τα λεγόμενα “έξυπνα” τηλέφωνα. Πλέον, το 112 παραδίδεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία από την 1-1-2020 θα είναι και η μόνη αρμόδια να το λειτουργήσει».

* * *

Παραιτήθηκε αιφνιδίως ο αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών

ΑΘΗΝΑ

Πριν συμπληρωθούν καν δύο μήνες, ο Μάρκος Βερέμης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και ήδη αντικαταστάθηκε από τον Αλέξη Γαληνό πρώην σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σιωπηλά και με συνοπτικές διαδικασίες έγινε η αποχώρηση του Μάρκου Βερέμη από την αντιπροεδρία του ΔΣ στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για λόγους προσωπικούς όπως επικαλέστηκε. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο κύριος Βερέμης θα είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ελλάδα 2021, ως ειδικός σε θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Ο κύριος Βερέμης το 2002 ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας UpstreamΑ.Ε. η οποία αναδείχθηκε σε μια από τις πέντε πρώτες εταιρείες στον κόσμο στην παραγωγή λογισμικού για μάρκετινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων (mobilemarketing). Για το υπόλοιπο της θητείας του ως τον Οκτώβριο του 2022 αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου του Φεστιβάλ ο Αλέξης Γαληνός, οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass