Αδικη η ακύρωση 1.773 υποψηφίων ΑΣΕΠ για 3 ευρώ!

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 16:28

Να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί για 1.773 υποψηφίους που συμμετείχαν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, οι οποίες αφορούσαν την πρόσληψη επιστημονικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή, και απορρίφθηκαν λόγω μη εμφάνισης της κατάθεσης του παραβόλου των 3 ευρώ, καλεί την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

O Θεσσαλός πολιτικός αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων αξιολογικής κατάταξης για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 1ΕΑ, 2ΕΑ και 3ΕΑ που αφορούσαν την πρόσληψη επιστημονικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή, αποκάλυψαν ότι 1.773 υποψήφιοι με όλα τα τυπικά προσόντα, κρίνονται απορριπτέοι λόγω δυσλειτουργιών κατά τη διαδικασία πληρωμής παραβόλου των 3 ευρώ. Οι εν λόγω υποψήφιοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν όχι μόνο από τους προσεχείς μόνιμους διορισμούς, αλλά να χάσουν και το δικαίωμα στην εργασία ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια δεδομένου ότι οι πίνακες κλειδώνουν.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω υποψήφιοι, όπως και οι ίδιοι διατείνονται στις ενστάσεις τους, κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και είχαν όλοι εκδώσει το αντίστοιχο παράβολο, ο αριθμός του οποίου απαιτούταν και για την αίτηση του ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι, ωστόσο, αν και είχαν θεωρήσει ότι είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής αυτό δεν συνέβη, είτε λόγω λειτουργικών προβλημάτων στο σύστημα, είτε λόγω ελλιπών οδηγιών στη διαδικασία ολοκλήρωσης της πληρωμής του παραβόλου, χωρίς ευθύνη των υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι κατά την υποβολή της αίτησης απαιτείτο μόνο η αναγραφή του αριθμού του εκδοθέντος παραβόλου και όχι η απόδειξη πληρωμής του, όπως απαιτείται στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι έλαβαν κανονικά τον αριθμό μητρώου και δεν υπήρξε ποτέ καμιάς μορφής ειδοποίηση πως υπάρχει κάποια εκκρεμότητα στην αίτησή τους.

Όπως γίνεται αμέσως προφανές, κι εφόσον πρόκειται για σχεδόν 1.800 υποψηφίους, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα για το ευτελές ποσό των 3 ευρώ, υπήρξαν σοβαρότατες δυσλειτουργίες στη διαδικασία πληρωμής του παραβόλου.

Επειδή είναι άδικο εκατοντάδες επιστήμονες να απορριφθούν από τους σχετικούς πίνακες για ένα “λάθος” των 3 ευρώ θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει σχετική ρύθμιση που να επιλύσει το πρόβλημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass