Πολλά «γιατί» για τη μάνα που αυτοκτόνησε «αγκαλιά» με την κόρη της

Στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην Πεύκη

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2020 15:14

ΑΘΗΝΑ

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Πεύκη, επί της οδού Κολοκοτρώνη. Μητέρα πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από την ταράτσα πολυκατοικίας, από το ύψος του 3ου ορόφου, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν νεκρές μητέρα και κόρη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για μία 32χρονη, ενώ το κοριτσάκι ήταν πέντε ετών. Εξάλλου, σύμφωνα με μαρτυρίες, η μητέρα ήταν διαζευγμένη και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης, το κοριτσάκι φέρεται να ήταν ΑμεΑ. Η Ασφάλεια έχει αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο τρόπος που επέλεξε να σκοτώσει το παιδί της και να δώσει τέλος και στη δική της ζωή ξαναφέρνει στη μνήμη την ανείπωτη τραγωδία του περασμένου Μαρτίου στο Νέο Κόσμο, όταν μια 44χρονη μητέρα είχε βουτήξει στο κενό με το παιδί της στην αγκαλιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας ,«Κλίμακα», περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν την χρονιά του 2016. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι θάνατοι από αυτοκτονία για το 2016 ανήλθαν σε 484.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα» κατά τα έτη 2017, 2018 και μέχρι τις 31/8/2019:

- Ο αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει μία σταθερή αυξητική τάση.

- Η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άνδρες.

- Άτομα ηλικίας 60-64 και 80 ετών και άνω σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών και ακολουθούν τα άτομα παραγωγικής ηλικίας που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 45 – 49 και 50 – 59.

- Οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική.

- Η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας κατά την τελευταία τριετία παραμένει ο απαγχονισμός.

- Η χρονική περίοδος κατά την οποία σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών είναι κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. (Μάρτιος έως Αύγουστος)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass