«Επιβάλλεται ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό»

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 16:23
Με τον πρόεδρο της τσεχικής Βουλής Με τον πρόεδρο της τσεχικής Βουλής

«Τα ασυνόδευτα παιδιά είναι η πιο τραγική πτυχή του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος.

Και γίνεται ακόμη τραγικότερη από την απροθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν κάποια από τα πλέον των 5.500 παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην άμβλυνση του τεράστιου αυτού ανθρωπιστικού προβλήματος. Η υλοποίηση της πρόθεσης της Τσεχίας να δεχθεί έστω 40 παιδιά, βεβαίως, δεν λύνει το πρόβλημα, ωστόσο στέλνει ένα θετικό μήνυμα και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αρκεί να μη μείνει στο στάδιο των προθέσεων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της τσεχικής Βουλής κ. Radek Vondricek.

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατά τις συναντήσεις του τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Πράγα, προσκεκλημένος του τσεχικού κοινοβουλίου, υποστήριξε ότι «είναι επιβεβλημένη στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης η δίκαιη και ισομερής κατανομή των προσφυγικών πληθυσμών μεταξύ των κρατών - μελών, χωρίς αυτοεξαιρέσεις και αστερίσκους. Δεν είναι δυνατόν οι χώρες της πρώτης ζώνης εισόδου να λυγίζουν αβοήθητες από το βάρος των μεταναστευτικών ροών από την Ασία και την Αφρική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική και πολιτισμική τους συνοχή, αλλά και τις οικονομικές αρνητικές συνέπειες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καυτηρίασε τη συμπεριφορά της Άγκυρας, καθώς, παρά το ότι υφίσταται η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται αδρά για να διαχειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα, όντας υποχρεωμένη να λαμβάνει μέτρα για τη μη μετάβαση αυτών που βρίσκονται στο έδαφός της στην Ευρώπη, αυτό στην πράξη δεν τηρείται. Αντιθέτως, η τουρκική ηγεσία χρησιμοποιεί εκβιαστικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, επιδιώκοντας τόσο την αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία όσο και την ευρωπαϊκή έγκριση και χρηματοδότηση στη μεταφορά Σύριων προσφύγων σε μια υποτιθέμενη ζώνη ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους, με στόχο την πληθυσμιακή αλλοίωση στις κουρδικές περιοχές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass