ΤΗ ΝΕΑ ΠτΔ

Ο Αντ. Σαμαράς θα «ψηφίσει» από τις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 20:23

ΑΘΗΝΑ
Θα απουσιάζει στις ΗΠΑ την προσεχή Τετάρτη, ημέρα εκλογής της νέας Προέδρου Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Αντώνης Σαμαράς, σε προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι.


Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς είχε προγραμματίσει το εν λόγω ταξίδι εδώ και έξι μήνες και δεν μπορεί να το ακυρώσει. Μάλιστα έχει ήδη επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα απουσιάσει. H Βουλή παραχώρησε άδεια στον πρώην πρωθυπουργό από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου, για ταξίδι στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς προτίθεται την ημέρα εκλογής της κυρίας Σακελλαροπούλου (Τετάρτη 22 Ιανουαρίου) να δημοσιοποιήσει δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι θα ψήφιζε την υποψήφια Πρόεδρο Δημοκρατίας αν δεν απουσίαζε από την Ελλάδα.
Εξάλλου, μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει: «Όπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κα Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass