Η ομάδα ΔΙΑΣ ενισχύεται με 1.200 ειδικούς φρουρούς

Επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 16:25

ΑΘΗΝΑ
Νέα επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ από κουκουλοφόρους, επί της οδού Αντωνιάδου, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 17:00, δύο μηχανές με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο, έπειτα από κλήση πολίτη για την παρουσία ύποπτου ατόμου στην οδό Πατησίων. Μόλις έφτασαν στο σημείο, άγνωστοι που κρατούσαν καδρόνια στα χέρια βγήκαν από την πρώην ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν ελαφρά δύο αστυνομικούς. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (10/1) επίθεση σημειώθηκε -νωρίς το απόγευμα- σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που διέρχονταν από την οδό Πατησίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άγνωστοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο της πάλαι ποτέ ΑΣΟΕΕ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς εκτοξεύοντας αντικείμενα και πέτρες και κατόπιν, όπως αναφέρει η Αστυνομία, τους έσπρωξαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί πρόλαβαν να αναπτύξουν ταχύτητα και να φύγουν από το σημείο κι έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή.

 

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΣ
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, τόνισε ότι «στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αστυνόμευσης της Αττικής, τοποθετούνται επιπλέον 1.200 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. κι αυτό σημαίνει ότι οι περιπολίες θα αυξηθούν κατά 50%».
Απαντώντας στον βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, είπε: «Σε όλες τις περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών ατόμων ή ομάδων, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εφαρμόζουν κάθε προβλεπόμενη υπηρεσιακή και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, υπό τις κατευθύνσεις και τις εντολές του οποίου ενεργούν» ανέφερε ο υφυπουργός και κατέθεσε στοιχεία για την κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2019 έως 31-12-2019, από τα οποία, όπως είπε, «μπορεί κανείς να αντιληφθεί την πραγματικότητα».
Βάσει των στοιχείων, σημειώθηκε μείωση κατά 33% στις ληστείες, κατά 7,8% στις κλοπές οχημάτων, κατά 83,3% στις αρπαγές τσαντών και σε μια σειρά άλλα αδικήματα.

 

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, για καταγγελλόμενο περιστατικό «αστυνομικής αυθαιρεσίας» σε βάρος μελών θεραπευτικής κοινότητας από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., είπε ότι ήταν ένας συνήθης έλεγχος. Ο υφυπουργός ζήτησε να σταματήσει η στοχοποίηση επιχειρήσεων της αστυνομίας για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κι απηύθυνε έκκληση στη Βουλή να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της την αστυνομία, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στη διασφάλιση της ηρεμίας. Αντιθέτως, η κ. Σακοράφα μίλησε για «μια γενικευμένη αντίληψη καταστολής, που είναι άκρως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας» και χαρακτήρισε «τρομακτικό ότι όλο αυτό το σκηνικό άγριας καταστολής που αναπτύσσει ο κ. Χρυσοχοϊδης θεωρεί ότι το χρωστά στην κοινωνία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass