Ανοιχτό θέμα παραμένει το αίτημα μετάθεσης τρίτεκνων αστυνομικών

Ο ΥΦΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 15:31

«Η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μελετά το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, που ρυθμίζει τα θέματα μεταθέσεων, αποσπάσεων και λοιπών μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού, για τυχόν τροποποίηση των διατάξεών του, με στόχο πάντοτε τη διασφάλιση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, την προστασία των δικαιωμάτων των αστυνομικών και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, τόσο σε ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, όσο και σε αναφορά του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Οι δύο βουλευτές έθεσαν το σχετικό αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Στην απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού σημειώνεται πως “η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας δεν διαθέτει κενά στην οργανική δύναμη του αστυνομικού προσωπικού της, ενώ κατά τις τακτικές μεταθέσεις, προκηρύχτηκε ικανός αριθμός θέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, που καλύφθηκε στο σύνολό του”.

Αναφορικά με τους τρίτεκνους και πολύτεκνους αστυνομικούς ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως: “σε περίπτωση που οι προαναφερόμενοι δε μετατεθούν βάσει του αριθμού μορίων που συγκεντρώνουν, το αίτημά τους εξετάζεται και σε δεύτερο βαθμό, από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, με υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια, γεγονός που συνιστά πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, καθώς παρέχεται δυνατότητα μετάθεσης στην περιοχή επιθυμίας τους ακόμη και αν έχουν συγκεντρώσει μικρότερο αριθμό μορίων. Επιπλέον, προβλέπεται επιπλέον μοριοδότηση έναντι του υπολοίπου αστυνομικού προσωπικού, κατά τις μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια)”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass