Σήμερα το 37ο εκλογικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 15:00

Στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» του ομίλου Διβάνη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το 37ο εκλογικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η πραγματοποίηση του συνεδρίου γίνεται με την εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο.

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι το 37ο Συνέδριο θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών, προσθέτοντας ότι η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων. Έχει λάβει δε τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση για την περιφρούρηση του Συνεδρίου από την αστυνομία.

Ωστόσο η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) απηύθυνε πρόταση «για πραγματοποίηση συνεδρίου με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες σε μέρος και ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ίδια ηγεσία της ΓΣΕΕ! Συνέδριο με τις διαδικασίες του καταστατικού της Συνομοσπονδίας που αφορούν τόσο στη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες. Από τη στιγμή που επικαλούνται την πλειοψηφία, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης» τονίζει η ΔΑΣ.

Ο λόγος της κόντρας είναι πως το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι στο σώμα του Συνεδρίου συμμετέχουν 53 σύνεδροι - «μαϊμού», τους οποίους χαρακτηρίζει ως εργοδότες και όχι εργαζομένους. Από την πλευρά των στελεχών της ΓΣΕΕ, όμως, καταγγέλλεται ότι αν αυτοί οι 53 «καρατομηθούν» από το Συνέδριο –κάτι το οποίο δεν έχει δικαίωμα να κάνει το Συνέδριο – τότε ενδέχεται ακόμη και με μία δικαστική προσφυγή να κηρυχθεί άκυρο το συνέδριο. Επιπλέον, στελέχη της ΓΣΕΕ ισχυρίζονται δημοσίως ότι έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι μέλη του ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησαν στα βίαια επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο, είναι έμμισθοι υπάλληλοι του ΚΚΕ, αλλά εκλέγονται από συνδικάτα.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή το σημερινό συνέδριο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταδικάζει την εμπλοκή της κυβέρνησης, των εισαγγελέων, των ΜΑΤ και της αστυνομίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Και τονίζει:

«Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μία ακόμα φορά να περάσει στον γύψο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία σήμερα, με μια διαδικασία-πρόκληση. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να καλέσουν όλα τα αφεντικά τους, τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την αστυνομία και τα ΜΑΤ για να κάνουν «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο, όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό, με την «προστασία» της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού της.

Τους καταλαβαίνουμε, γνωρίζουν καλά ότι αν γίνει πραγματικό συνέδριο θα ξεμπροστιαστούν, θα αποκαλυφθούν οι νοθείες τους, θα μάθουν οι εργάτες για τους εργοδότες που τους βαφτίζουν εργαζόμενους, για τα σωματεία σφραγίδες που στήνονται σε μια νύχτα για να εκλέξουν εκατοντάδες αντιπροσώπους φαντάσματα, μέσω των οποίων διαμορφώνουν τους συσχετισμούς και τις πλειοψηφίες στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη για την εμπλοκή της στα εσωτερικά των συνδικάτων! Με την ενδεχόμενη παρουσία του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ επιχειρείται ωμά να νομιμοποιηθεί η συνδικαλιστική μαφία και οι νοθείες της. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στήριξης της κυβέρνησης στην ξεπεσμένη «ηγεσία» της ΓΣΕΕ. Με στόχο να βρει συμμάχους για να στηριχθεί η αντιλαϊκή της πολιτική. Μαζί με τους νόθους αντιπροσώπους λοιπόν, να ψηφίσει και ο Πρωθυπουργός για τους εκλεκτούς του! Ας τους χαίρονται! Οι εργαζόμενοι τους έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες και μόνο οι εργάτες!».

H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εξ άλλου η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αποκλείει από τις διαδικασίες του Συνεδρίου και τον χώρο τέλεσής του τους 22 αντιπροσώπους των εκλεγμένων συνταξιούχων. Οι ίδιες πλειοψηφίες με απαράδεκτο τρόπο στο 30ό Συνέδριο της ΓΣΕΕ απέκλεισαν τους συνταξιούχους από το συνδικαλιστικό κίνημα με ισοτιμία ψήφου, τώρα έχουμε νέες μεθοδεύσεις αποκλεισμού ακόμη και σε αντίθεση με το Καταστατικό της ΓΣΕΕ, που προβλέπει τη συμμετοχή των συνταξιούχων σε όλες τις διαδικασίες των Συνεδρίων και της Διοίκησης με συμβουλευτική ψήφο, ειδικά για τις διαδικασίες του Συνεδρίου. Οι συνταξιούχοι με βάση το Καταστατικό της ΓΣΕΕ συμμετέχουν στο Συνέδριο, έχουν δικαίωμα λόγου και εκλογή στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ με αρχαιρεσίες που γίνονται σε διαφορετική κάλπη και εκλέγουν 3 μέλη στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ με συμβουλευτική ψήφο.

Η απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να μην επιτρέψει στους 22 εκλεγμένους αντιπροσώπους απ’ όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του Συνεδρίου είναι αντικαταστατική, αυθαίρετη και υπαγορεύεται από σκοπιμότητες και δεν έχουν κανένα δικαίωμα από πουθενά να αποκλείσουν τους συνταξιούχους από τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

 

Γ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass