Μήνυσε 4 για εκβίαση

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Σ. ΜΙΩΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ «NOVARTIS»

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 22:27

ΑΘΗΝΑ

Τέσσερα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα αποδίδει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και σε τρία ακόμη πρόσωπα από τον χώρο των ΜΜΕ ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος τούς καταλογίζει ότι με την επιδίωξη

οικονομικού, αλλά και πολιτικού οφέλους, τον εκβίαζαν μέσω συγκεκριμένων δικαστικών ενεργειών σε βάρος του. Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον συνήγορο του επιχειρηματία, Πέτρο Πανταζή, την ίδια ώρα που ο εντολέας του ξεκινούσε την κατάθεσή του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και ενώ είχε ήδη προαναγγελθεί σε δεκάδες δημοσιεύματα τόσο η κίνηση του κ. Μιωνή, όσο και ότι ο μηνυτής έχει σοβαρότατα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του βασικού μηνυόμενου πρώην υπουργού. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κ. Πανταζή. πλην του κ. Παπαγγελόπουλου, η μήνυση στρέφεται κατά των Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία", Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου στους οποίους αποδίδονται τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας»), της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή «η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων» . Στο δελτίο Τύπου του δικηγόρου αναφέρεται: Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του 'Αγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης. Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια. Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν "από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους", είμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων». Ο ΣΥΡΙΖΑ Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ανάμειξη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά 100%». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μετά από ερώτημα του Ι. Ραγκούση, ο κ. Μιωνής αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης». * Παράνομες και αποπροσανατολιστικές χαρακτηρίζει τις διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, κάτι που επιβεβαιώνει καθημερινά, όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του, ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη κατά του πρώην υπουργού. Ακόμη, αναφέρει ότι για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, θα αναγκαστεί να αλλάξει τακτική και να δώσει στην δημοσιότητα ολόκληρες τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα ουσιώδη έγγραφα που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass