«Πληρώστε μεγαλύτερες εισφορές για να λάβετε μεγαλύτερη σύνταξη»

Ο ΙΩΑΝ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 22:41

ΑΘΗΝΑ

Να επιλέξουν υψηλότερη κατηγορία εισφορών ώστε να πάρουν υψηλότερη σύνταξη, κάλεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για

το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε τους βουλευτές, ότι αύριο Παρασκευή 28/2, μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, θα αναρτηθεί η νέα πλατφόρμα στον νέο ΕΦΚΑ που δημιουργείται, ώστε ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, αγρότης και αυτοαπασχολούμενος, να μπορεί να επιλέξει ελεύθερα την κατηγορία που θέλει. Πρόσθεσε, δε, ότι στις 20/3/2020 "είναι η οριστική πληρωμή αυτών των κατηγοριών και των εισφορών". Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, η πλατφόρμα θα έχει δύο τίτλους: "Επιλέγω ελεύθερα - Στοχεύω ψηλότερα", με σκοπό όλος αυτός ο κόσμος ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, να καταλάβουν ότι συμφέρει να επιλέξουν ψηλότερη κατηγορία, διότι θα πάρουν υψηλότερη σύνταξη, "πολύ καλύτερη από το παρελθόν και πολύ υψηλότερη, λόγω της σταθερής εισφοράς υγείας που έχουμε βάλει". Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό αλλά και επί της διάταξης που σχετίζεται με την «13η σύνταξη». Το αίτημα εξέθεσε στην ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. «Ελάχιστα ικανοποιούνται οι προσδοκίες που είχατε καλλιεργήσει με το νέο ασφαλιστικό. 'Αλλωστε οι σημαντικές απώλειες προήλθαν από τις δικές σας κυβερνήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστόλου. Όπως υποστήριξε ο κ. Αποστόλου, οι αυξήσεις στους λίγους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές θα χρηματοδοτηθούν με την κατάργηση της ελλιπούς 13ης σύνταξης, ενώ το κόστος των μειωμένων εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες θα επιβαρύνει τους μισθωτούς, τους εργοδότες και τους ανέργους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass