Λείπουν 6 εκατ. σφαγές προβάτων...

ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 22:37

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το μεγάλο πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων στο κρέας, αναδείχθηκε μεταξύ άλλων σε ημερίδα που πραγματοποίησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα

με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κτηνίατρος/επιθεωρητής-ελεγκτής στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων γάλακτος και κρέατος ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Δημήτρης Γαλαμάτης «λείπουν» πάνω από 6 εκατομμύρια σφαγές προβάτων σε ετήσια βάση από το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των στοιχείων γάλακτος και κρέατος «'Αρτεμις». Ο ίδιος μάλιστα αναρωτήθηκε, «πώς δικαιολογείται το γεγονός, μία χώρα με 8,5 εκατομμύρια, περίπου, πληθυσμό προβάτων κάθε χρόνο, την πενταετία 2014-2018, να εμφανίζει μόλις 2,9 εκατομμύρια περίπου σφαγές προβατοειδών ανά έτος;». Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκαν τα πολλαπλά οφέλη του νέου κανονισμού 2017/625 για τους επίσημους ελέγχους στα προϊόντα ζωικής προέλευσης, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώθηκαν τα προβλήματα στην υφιστάμενη λειτουργία της αγοράς κρέατος στη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, σημείωσε πως υπάρχουν τρόποι για να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο, υπογραμμίζοντας πως «η πληθώρα νομοθεσίας που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά σαφές ότι τα αντικείμενα διευρύνονται και το προσωπικό επιφορτίζεται με πάρα πολλές δράσεις που πρέπει να γίνουν». Για τη στρατηγική με τίτλο «Από το χωράφι στο πιάτο», μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΟΚ, Ανδρέας Γεωργούδης, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να προγραμματίσει και να εφαρμόσει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραγωγή και σε όλα τα στάδια επεξεργασίας του κρέατος μέχρι την κατανάλωση» προκειμένου να καταστεί δυνατός ο υπολογισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τομέα. Για τις αλλαγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τα εμπορικά πρότυπα μίλησε η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥπΑΑΤ, Χρυσούλα Παπαδημητρίου, αναφέροντας ότι τα προϊόντα για τα οποία έχουν θεσπιστεί πρότυπα εμπορίας μπορούν να διατίθενται στην αγορά της Ένωσης μόνο εάν ικανοποιούν τα εν λόγω πρότυπα. Τέλος, για τους στόχους των ελέγχων για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων», την εξάλειψη της αισχροκέρδειας σε βάρος του καταναλωτικού κοινού, τη στήριξη των σύννομων επιχειρήσεων και τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων παραγωγών κρέατος, μίλησε μεταξύ άλλων ο κτηνίατρος-ελεγκτής στη Δ/νση Διαχείρισης Ελέγχων γάλακτος και κρέατος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Γιώργος Σοφιανίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass