Πέρασε από τη Βουλή, «καταψηφίστηκε» στον δρόμο

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με 158 «ΝΑΙ» έναντι 128 «ΟΧΙ»* Μεγάλη κινητοποίηση ΠΑΜΕ * Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 15:04

ΑΘΗΝΑ

Δεκτό και επί του συνόλου έγινε, μετά την ψήφισή του επί της αρχής, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Νωρίτερα, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την αρχή του νομοσχεδίου, και επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επίσης, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της «13ης σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές, και κατά 128 βουλευτές.-

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ

«Να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση», έγραφε το πανό που βρίσκονταν στην κεφαλή της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προχωρά ένα βήμα παραπέρα τον νόμο Κατρούγκαλου, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή στις τσέπες των συνταξιούχων.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

Ένταση επικράτησε για αρκετά λεπτά μετά τη φοιτητική πορεία που ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος της διαδήλωσης μία μικρή μερίδα έφυγε από το κυρίως σώμα της πορείας και πέταξε κάποια αντικείμενα προς τους αστυνομικούς

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης ενώ αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πραγματοποίησαν προσαγωγές μετά από κυνηγητό των διαδηλωτών στα γύρω στενά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομία πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση σε διαδηλωτές που προσπάθησαν να διαφύγουν επί της Πανόρμου αλλά και μέσα στον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι».

Μάλιστα διαδηλωτές που έφτασαν μέχρι το μετρό «Πανόρμου» είναι εγκλωβισμένοι μέσα στον σταθμό ενώ κόσμος βρίσκεται μπροστά από την είσοδο εμποδίζοντας την πρόσβαση στους αστυνομικούς.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε μετά από περίπου 45 λεπτά με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗΣ να αποχωρούν από το μετρό της Πανόρμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass