«Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των ξεριζωμένων και του λαού μας»

ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2020 16:11

«Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών και του λαού μας», καταγγέλλει Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της: «Το Προσφυγικό είναι αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, που στήριξαν και στηρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

Αυτή η πολιτική είναι «βούτυρο στο ψωμί» της Τουρκίας για γεωπολιτικά παιχνίδια με όχημα το Προσφυγικό, ζητώντας ανταλλάγματα και στήριξη για την εισβολή στη Συρία.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή στη Συρία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχτηκε την επιθετική στάση της Τουρκίας, την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως η Συνθήκη της Λοζάνης.

Διέξοδος για πρόσφυγες - μετανάστες και τον λαό είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ για άμεση κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας. Άμεσα να οργανωθούν από ΕΕ και ΟΗΕ διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως και στα σύνορα με τη Συρία, και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και στήριξη της χώρας στις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, να ακυρωθεί η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Η σημερινή πολιτική της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η πολιτική του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, είναι η πηγή του προβλήματος και όχι η λύση του. Μονόδρομος για τον λαό είναι η σύγκρουση με την πολιτική αυτή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass