Στην Αθήνα 80 τόνοι υγειονομικού υλικού από Κίνα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 18:04

ΑΘΗΝΑ

Μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, παραγγελία του ελληνικού Δημοσίου, έφτασε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

Ειδικά ναυλωμένο μεταφορικό αεροσκάφος Antonov μετέφερε από το Tianjin της Κίνας φορτίο 80 τόνων, που αποτελείτο από 250.000 προστατευτικές μάσκες FPP2, 125.000 στολές προστασίας τύπου Tyvec, 200.000 ποδονάρια, 30.000 γυαλιά και 20.000 ασπίδες.

Παρών στην παραλαβή του υλικού ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρόεδρο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο Απρίλιος, ανέφερε ο κ.Β. Κικίλιας είναι ένας δύσκολος μήνας. «Πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προστατευθούμε όλοι. Θα ήθελα να παρακαλέσω να παραμείνουμε συνεπείς. Εάν παραμείνουμε συνεπείς, έχουμε το δικαίωμα να αισιοδοξούμε».

Το υπουργείο Εξωτερικών, προσπαθεί να συνδράμει όσο καλύτερα μπορεί, ανέφερε ο Γρηγόρης Δημητριάδης. «Λειτουργούμε διυπουργικά σαν μία ομάδα, μαζί και με το Μέγαρο Μαξίμου, και έτσι έχουμε σήμερα ακόμα ένα φορτίο που ήρθε. Αναμένουμε και άλλα, είναι και άλλες πτήσεις με υλικό που θα έρθουν, έτσι ώστε να είμαστε επαρκείς και έτοιμοι με ό,τι χρειάζεται. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί και ο πρωθυπουργός πήρε τα σωστά μέτρα και έχουμε πάρα πολύ ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η ελληνική κοινωνία δείχνει συνοχή. Όλοι μαζί ενωμένοι, με αυτές τις προμήθειες, θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass