Αντίο με τα «Γράμματα της Εκκλησίας» για τον Θρύλο της αντίστασης

Κηδεύτηκε, σε στενό οικογενειακό κύκλο, ο Μανώλης Γλέζος

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 18:10

ΑΘΗΝΑ

Η Ελλάδα πενθεί καθώς δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει όπως του αρμόζει τον Μανώλη Γλέζο.

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα μπόρεσαν να πουν μόνο άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου καθώς η κηδεία του πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες όπως το επιβάλλουν τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη τους, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν γεμάτη κόσμο.

Η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης, χθες που κηδεύτηκε ο Μανώλης Γλέζος κυματίζει μεσίστια.

ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στον ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου της Αθήνας στις 13:00. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης σε ώρες συμφοράς της πατρίδος μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Επιπλέον, ανέφερε πως «μου έκανε την τιμή να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πολλές φορές. Υπόδειγμά του πάντοτε ήταν ο αδελφός του και η θυσία του. Σαν άνθρωποι μιλήσαμε πολλές φορές και για τις υπαρξιακές αγωνίες μας, για τα εσωτερικά μας προβλήματα και τις ανθρώπινες αδυναμίες και αναζητήσεις μας. Μου ζήτησε όταν έρθει η ώρα εκείνη που σφραγίζει τη γήινη ζωή να προστώ της νεκρώσιμης ακολουθίας και να διαβάσω "τα γράμματα της Εκκλησίας", όπως είπε. Η εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας του οδήγησε τα βήματα μου σε τούτο τον χώρο για να ψάλλουμε όλοι μαζί: Αιωνία η Μνήμη του».

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου τελέστηκε δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον «τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης», ενώ ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων.

Το φέρετρο του Μανώλη Γλέζου ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Πένθιμα την ώρα της κηδείας χτυπούσαν οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο. (Η καταγωγή του Μ. Γλέζου ήταν κατά το ήμισυ από τη Νάξο και από την Πάρο). Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

Στην κηδεία του Μανώλη Γλέζου παρέστη και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass