«Η κυβέρνηση στηρίζει κυρίως τους έχοντες και κατέχοντες»

Υποστηρίζουν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούν την κυβέρνηση για ιδεοληπτικές πολιτικές και ελλειμματικά μέτρα για τον κορονοϊό

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 18:18

ΑΘΗΝΑ

Ιδεοληπτικές πολιτικές, εν μέσω κορονοϊού, καταλογίζουν στην κυβέρνηση 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για πρόχειρο και ελλειμματικό σχεδιασμό στα μέτρα, τα οποία ανακοινώνονται, που προκαλούν, όπως λένε, στρεβλώσεις ακόμη και εντός των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων.

Οι 53 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «η κυβέρνηση στηρίζει κυρίως τους έχοντες και κατέχοντες» και προσθέτουν πως «υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις που δεν εξασφαλίζουν τις συνταγματικές επιταγές για προστασία βασικών αγαθών και δίκαιη κατανομή των βαρών».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών και των δόσεων, ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εκτός ΦΠΑ, σε περίπτωση που οι πληττόμενοι δεν αξιοποιήσουν την παρεχόμενη αναστολή και καταβάλλουν στα αρχικώς προβλεπόμενα περιθώρια τους φόρους», αναφέρουν οι βουλευτές και συμπληρώνουν: «Ευνοούνται έτσι από την κυβέρνηση, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, οι έχοντες και κατέχοντες μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν την ανάλογη ρευστότητα».

«Όσοι μετά βίας καταφέρνουν να επιβιώσουν, η μεσαία τάξη, οι μικροεπιχειρηματίες, η ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που η κυβέρνηση τους χορηγεί αναστολή καταβολής των φόρων που οφείλουν για λίγους μήνες», σημειώνουν οι 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass