Στους 50 οι νεκροί, 81 τα νέα κρούσματα

«Κανείς δεν είναι άτρωτος, κανείς μας δεν έχει ανοσία» δήλωσε ο Σ. Τσιόδρας*Σε καραντίνα 14 ημερών μπαίνει η κοινότητα Φούστανι της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 18:20

ΑΘΗΝΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε ότι σε 1.415 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ανακοίνωσε 81 νέα περιστατικά.

Πρόσθεσε ότι 90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και σε ποσοστό 57% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Η χώρα μας έχει 50 θανάτους. Επίσης, 6 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη ότι μετά από έλεγχο σε κρουαζιερόπλοιο, 20 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί. Επιβάτες και πλήρωμα συνολικώς αριθμούσαν σε 383 άτομα και σε όλους έχουν γίνει τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. «Κανείς δεν είναι άτρωτος και όλοι μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό. Κανείς μας δεν έχει ανοσία», είπε αφού σημείωσε ότι μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 44.200 οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο από τον κορονοϊό. Παγκοσμίως τα κρούσματα ανέρχονται σε 885.000. Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 189.000 κρούσματα, ενώ η Ιταλία 105.000.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι «πολίτες και πολιτεία δίνουμε από κοινού τη μάχη για να κερδίσουμε τον κορονοϊό. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα 14 ημερών μπαίνει η κοινότητα Φούστανι της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα.

«Η εικόνα σε τράπεζες και λαϊκές ήταν ικανοποιητικές», τόνισε και πρόσθεσε ότι προωθείτε διάταξη από το υπουργείο Ανάπτυξης, με βάση την οποία όπου κρίνεται απαραίτητο την ίδια μέρα θα λειτουργούν δύο λαϊκές στην ίδια περιοχή.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση ενισχύεται με 12 εκατ. ευρώ για τη σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη», είπε για να τονίσει ότι «σε κάθε δήμο δημιουργείται τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μπορούν να καλούν και να ζητούν βοήθεια όσοι έχουν ανάγκη».

Απαντώντας σε σχόλια για το αυστηρό του ύφος, ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε: «Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους που βάζουν σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια. Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν, δεν θα κάνω βήμα πίσω, δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους». «Ο πόλεμος είναι δύσκολος και χρειάζεται η συνδρομή όλων μας», είπε και επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς», σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass