Κορωνοϊός: 53 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.514 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 18:58

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 50 (είναι 27 στον γενικό πληθυσμό συν 23 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα). Ετσι, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.514 τουλάχιστον χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος που ανέρχονται σε 119.

Υγειονομική «βόμβα» το πλοίο Ελ. Βενιζέλος: Ανακοινώθηκαν 119 κρούσματα
Σε υγειονομική βόμβα εξελίσσεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδου στον Πειραιά, καθώς ανακοινώθηκαν 119 κρούσματα κορωνοϊού στους επιβαίνοντες. Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στου 380 επιβαίνοντες τους και από αυτά τα τεστ τα 119 βγήκαν θετικά, ενώ τα 259 αρνητικά. Δύο από τα δείγματα ήταν ακατάλληλα και να επανεξεταστούν.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το πλοίο αναμένεται να ελλιμενιστεί τις επόμενες ώρες ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό θα παραμείνουν στο πλοίο σε καραντίνα για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβαίνοντες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι είναι χωρίς συμπτώματα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών.

91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Εννέα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Σήμερα, έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι και συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας είναι 53. «Αν αφήναμε τον ιό να «τρέξει» στην κυριολεξία θα μας διέλυε. Γι΄αυτό παίρνουμε τα μέτρα. Γιατί ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες. Ας μην τους παραβιάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα -23 νέα κρούσματα
Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουνε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο: Εκτακτα μέτρα, αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες
Την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου έπειτα από καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρέθηκε θετικό δείγμα κορωνοϊού σε γυναίκα που ήρθε από τη Μύκονο και γι’αυτό αποφασίστηκε η αναστολή για 14 μέρες όλων των εργοταξίων και οικοδομικών εργασιών στην Μύκονο καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass