Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση ενημερώνει μέσω… Viber για τον κορονοϊό

«Ανοιξε» κοινότητα χθες και έχει ήδη πάνω από 180 χιλιάδες μέλη - Τα πρώτα μηνύματα

Δημοσίευση: 17 Απρ 2020 16:26

ΑΘΗΝΑ
Ένα μεγάλο group στο Viber δημιούργησε χθες 16 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να ενημερώνονται γρήγορα οι πολίτες μέσω της γνωστής εφαρμογής για τον κορονοϊό.

Η κοινότητα «άνοιξε» χθες ενώ ήδη έχει πάνω από 180 χιλιάδες μέλη.
Μάλιστα, στάλθηκαν και τα πρώτα μηνύματα όπως η εικόνα «Μένουμε σπίτι».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέσω της κοινότητας, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα στο κινητό τους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα μας: την πορεία της νόσου, τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και τους τρόπους περιορισμού της διασποράς του ιού.
Η σύμπραξη με τη γνωστή πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, αποτελεί ακόμη μία καινοτομία στην πορεία ψηφιοποίησης του κράτους που συντελείται αυτή τη στιγμή, και έχει σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον COVID-19.
Για τη νέα κοινότητα στο Viber έκανε tweet και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφοντας: «Δημιουργήσαμε την επίσημη κοινότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Viber, η οποία έχει σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19 στη χώρα μας. Μένουμε σπίτι, μένουμε ενημερωμένοι».