Ξεκινά από τη Λάρισα η παραγωγή μασκών για κορονοϊό

Θα παράγονται 9 εκατ. τον μήνα δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Δημοσίευση: 23 Απρ 2020 9:00
Κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι είναι εισαγόμενη, ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης Κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι είναι εισαγόμενη, ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης

ΑΘΗΝΑ

Στις 25 Απριλίου θα ξεκινήσει στην Ελλάδα η παραγωγή μασκών για τον κορονοϊό, όπως γνωστοποίησε, χθες , ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι προχθες έγινε με παρέμβαση των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης η παραλαβή μηχανημάτων, από την Κίνα, προκειμένου να υπάρξει παραγωγή υγειονομικών μασκών ασφαλείας από μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα ( σημ.«Ε»: πρόκειται για τη Lariplast του συμπολίτη Γιάννη Τσερέπα). Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορονοϊό στην Ελλάδα ενώ υπογράμμισε ότι η παραγωγή θα είναι εννέα εκατομμύρια μάσκες το μήνα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης οι μονάδες παραγωγής βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη. «Κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη. Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», όπως σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων ήταν, μέχρι χθες, καταγεγραμμένα 11 εκατομμύρια μάσκες, άρα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα. Απαντώντας αναφορικά με την μελλοντική επάρκεια, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα που θα σταματήσει η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass