Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση 200.000 ευρώ στη Μελισσοκομία

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 9:55

Την ενίσχυση του κλάδου της μελισσοκομίας με 200.000 ευρώ αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, το ΥΠΑΑΤ συνεχίζει να στηρίζει με κάθε δυνατό μέσο την ιδιαιτέρως σημαντική ελληνική μελισσοκομία για την ανάδειξη του, εξαιρετικής ποιότητας, ελληνικού μελιού το οποίο διακρίνεται για τα ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά και τη μοναδική του γεύση στις διεθνείς αγορές.
Από το συνολικό ποσό, το ύψος της ενίσχυσης που θα κατευθυνθεί στη δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» ανέρχεται για κάθε μελισσοκομικό έτος σε 100.000 ευρώ, ως μέγιστο ύψος επιχορήγησης για την υλοποίηση της δράσης.
Σκοπός της δράσης είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των μελισσοκόμων και του προσωπικού των φορέων και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μελισσοκομία, σε πρακτικά ή τεχνικά θέματα.
Το υπόλοιπο ποσό της ενίσχυσης, ύψους 100.000 ευρώ θα πάει στη δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα», για κάθε μελισσοκομικό έτος, ως μέγιστο ύψος επιχορήγησης για την υλοποίηση της δράσης.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «το παραπάνω ποσό θα διατεθεί σε Πανεπιστημιακά, Ερευνητικά Ιδρύματα και Ινστιτούτα με στόχο, μεταξύ άλλων, την προστασία και διάσωση των ελληνικών πληθυσμών μελισσών, τη διερεύνηση βιολογικών δράσεων των ελληνικών μελιών και τη χρήση καινοτομιών σε όλες τις φάσεις της πρωτογενούς παραγωγής, τυποποίησης, ταυτοποίησης και εμπορίας μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων».