Yφεση 5,8% προβλέπει για φέτος ο Στουρνάρας

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 12:36

ΑΘΗΝΑ
Την ετήσια Νομισματική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2019-2020, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας.


Ο πρόεδρος της Βουλής θα τη διαβιβάσει προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι η ύφεση μέχρι τέλος του έτους θα κυμανθεί στο -5,8%.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, το κακό σενάριο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι η ύφεση να φθάσει στο
-9,4% μέχρι τέλος του έτους ενώ το ήπιο είναι να κυμανθεί στο -4,4%.
«Έχουμε αρκετούς μήνες μπροστά μας ακόμα, η ελπίδα μας είναι ότι μπορεί να πάει προς τα πάνω αλλά να μην είναι τόσο πολύ», σημείωσε.
«Το ότι αντιμετωπίσαμε τη πανδημία του κορονοϊού αποτελεσματικά, αυτό κράτησε χαμηλά την ύφεση. Μπορεί να διαφωνούμε ως προς το ύψος αλλά συμφωνούμε ότι θα είναι χαμηλότερη ως προς την ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Για προβλέψεις που «δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτές της κυβέρνησης» στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Διαβάζω την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι παρά τις εμφανείς περί του αντιθέτου προσπάθειες, οι προβλέψεις του δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτές της κυβέρνησης» σημειώνει ο τέως υπουργός Οικονομικών σε γραπτή του δήλωση, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «στο δυσμενές σενάριο ο κ. Στουρνάρας δεν προβλέπει απλώς βαθύτερη ύφεση αλλά και ανάκαμψη που δεν είναι τύπου V αλλά πιο αργή». «Ούτε περνάνε απαρατήρητες οι παραινέσεις του κ. Στουρνάρα για δημοσιονομική προσαρμογή και αναρωτιέμαι αν ο ίδιος αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εμπεριέχει μια γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή», συνεχίζει και διερωτάται: «Με βάση αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών έχει κάποιο σχέδιο; Ο κ. Σταϊκούρας καταλαβαίνει αυτούς τους κινδύνους ή θεωρεί ότι το μέγεθος και ο τρόπος δημοσιονομικής προσαρμογής που επελέγησαν στο παρελθόν από κυβερνήσεις που υπηρέτησε ήταν ο ενδεδειγμένος;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass