Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 9:30

Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Ξεκίνησε η διαδικασία κατεδάφισης στο πρώην αεροδρόμιο. Η τελετή έναρξης των εργασιών θα γίνει την Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Στην πρώτη φάση του έργου, θα καθαριστεί ο χώρος και θα πραγματοποιηθούν οι κατεδαφίσεις. Το χρονικό διάστημα αυτής της φάσης θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Σύμφωνα με το πλάνο, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία. Σε αυτή τη φάση, οι εργασίες περιλαμβάνουν κατεδαφίσεις περίπου 900 κτιριακοί όγκοι με εξαίρεση 13 διατηρητέα ή διατηρούμενα κτίρια.
Η έναρξη κατεδαφίσεων θα σημάνει, έστω και σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές για την εγχώρια και διεθνή οικονομία, την έναρξη της εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού, η οποία συνολικά θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ.
Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσής του. Εντός της πρώτης πενταετίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά επενδύσεις 2 δισ. ευρώ. Τα εγκαίνια στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

 

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Λοστοί, σχοινιά, μαχαίρια και γάντζοι σε κελιά


Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους των φυλακών Κορυδαλλού, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, από την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σιδηρολοστοί, αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά, ορειβατικά σχοινιά και κινητά τηλέφωνα.
Ειδικότερα, κατασχέθηκαν:
15 σίδερα (λοστοί), 2 σιδερολοστοί και μεταλλική ράβδος. Τέσσερα κομμάτια σίδερο, μεταλλική λαβή, αλυσίδα και μεταλλικός σωλήνας. Δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και δύο αυτοσχέδια σουβλιά. Δύο ορειβατικά σχοινιά με τέσσερις και δύο γάντζους, αντίστοιχα. Επτά ξύλινα κοντάρια και τρία κοντάρια σκούπας.
Μεταξύ των ευρημάτων ήταν επίσης βελόνες και σύνεργα για τατουάζ, κουτάλια, πιρούνια, μαχαίρι κουζίνας, ψαλίδι και ξυράφι, κατσαβίδια, σακουλάκια πιθανόν κάνναβης και δύο δοχεία με σκόνες άγνωστης προέλευσης. Επίσης: Οκτώ κινητά τηλέφωνα, 12 φορτιστές και μπαταρία κινητού, Επτά handsfree και bluetooth, Επτά καλώδια και δύο καλώδια USB, Compute stick, chrome cast και router, έξι αυτοσχέδια καθρεφτάκια, πέντε τράπουλες και μαγνήτης.
Τέλος, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, τηλεκάρτες και περίπου 107 ευρώ.

 

Στο νοσοκομείο 10χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε από τους γονείς του ένας δεκάχρονος στην Κρήτη, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, πιθανότητα ρακής. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 21:00, όταν ο μικρός μαθητής, άγνωστο πώς, κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ, σε σπίτι της περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr. Ο δεκάχρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο εφημέρευε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο δεκάχρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, σε καλή κατάσταση, για προληπτικούς λόγους.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το οικείο αστυνομικό Τμήμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass