«Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας ή επίθεσης»

Αναφέρει ανακοίνωση της Alpha Bank για την αναστάτωση που προκλήθηκε προχθές βράδυ στους πελάτες της

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 9:00

ΑΘΗΝΑ
Εξηγήσεις για την αναστάτωση που προκλήθηκε, προχθες βράδυ,σε πελάτες της Alpha Bank

για τα μαζικά μηνύματα, έδωσε η τράπεζα με ανακοίνωσή της. Διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας και καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια sms να τα αγνοούν. Ήδη από χθες πηγές της τράπεζας δήλωναν ότι είναι θέμα «τεχνικής φύσεως» και ειδικότερα για αστοχία στο λογισμικό του συστήματος που αποστέλλει ομαδικά sms.
Η ανακοίνωση της Alpha Bank:
«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται  από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».
To βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες πελάτες της τράπεζας Alpha Bank έλαβαν sms να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking. Το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα χρήστες του e – banking της Alpha Bank είναι το εξής: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’».

Πηγές από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει κανείς από όσους έλαβαν το sms να αλλάξει τους κωδικούς του για την περίπτωση που όντως αποδειχθεί ότι πρόκειται για cyber attack και προσπάθεια «phising» (δόλιου «ψαρέματος» κωδικών).
Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονταν στα SMS πως έγιναν συναλλαγές, ακόμη και εκατοντάδων ευρώ! Όπως είναι λογικό, οι πελάτες που είδαν μηνύματα με συναλλαγές που… δεν έκαναν ποτέ, έπαθαν σοκ.
Δεκάδες είναι και οι αναρτήσεις στο Twitter, με χρήστες που διαπιστώνουν το ίδιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι λαμβάνουν μηνύματα για είσοδο στο e-banking του λογαριασμού τους, ενώ όσοι επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό εξυπηρέτησης, αυτός φαίνεται πως έχει καταρρεύσει.
Άλλοι σημειώνουν πως διαπιστώνουν πρόβλημα και στην προσπάθεια ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς δεν λαμβάνουν τον κωδικό ασφαλείας για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.
«Θέλω να πληρώσω κάτι λογαριασμούς και δεν μου στέλνει SMS για επαλήθευση» σημειώνει κάποιος χρήστης για την προσπάθειά του να κάνει πληρωμή διαδικτυακά μέσω Alpha Bank.
Κάποιοι παρατηρούν πως λαμβάνουν μηνύματα που αφορούν σε παλιότερες συναλλαγές τους μέσω της Alpha Bank. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι μοιάζουν καθησυχαστικοί, αφού αυτό δείχνει πως πρόκειται για βλάβη και όχι για κυβερνοεπίθεση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass